ΡΟΔΟΣ (3485)

Τελευταία νέα από την Ρόδο.

Ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που αφορούν τον πρωτογενή τομέα στο Νότιο Αιγαίο, τέθηκε στην διάρκεια της συνάντησης εργασίας που είχε σήμερα το πρωί, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννη Τσιρώνη, η οποία χαρακτηρίστηκε και από τις δύο πλευρές εξαιρετικά χρήσιμη και γόνιμη.
Στη 10η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΙΤΒ Asia 2017, που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 25-27 Οκτωβρίου 2017 στη Σιγκαπούρη, πρόκειται να συμμετάσχει η Διεύθυνση Τουρισμού Δήμου Ρόδου, στο ελληνικό περίπτερο που διοργανώνει ο ΕΟΤ, σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, επίσημο αντιπρόσωπο του Εκθεσιακού Οργανισμού του Βερολίνου στην Ελλάδα. Με πρωταρχικό στόχο την προώθηση του νησιού της Ρόδου στην ασιατική αγορά και την προσέλκυση επισκεπτών από τις χώρες της Ασίας, μεταβαίνει στη Σιγκαπούρη η αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνούς Προβολής και Αποδήμων Ροδίων κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου.
Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας κατέθεσε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, αναδεικνύοντας το πρόβλημα των κενών θέσεων εκπαιδευτικών στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα Δωδεκάνησα. Όπως αναφέρει ο κ. Κόνσολας, παρά τις διαβεβαιώσεις σχεδόν δύο μήνες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και μετά τη β΄ φάση προσλήψεων αναπληρωτών γενικής για όλες τις ειδικότητες υπάρχουν ακόμα κενά που αθροίζουν σε 38 στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα Δωδεκάνησα. Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου επισημαίνει ότι πέρα από τα προβλήματα που δημιουργούνται στην ομαλή λειτουργία αυτών των σχολικών μονάδων, υπάρχουν σοβαρές επιπτώσεις, ιδιαίτερα για τους μαθητές που προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Ο Μάνος Κόνσολας παραθέτει, στην ερώτησή του αναλυτικά τα κενά των εκπαιδευτικών ανά ειδικότητα στις τέσσερεις περιφέρειες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα Δωδεκάνησα και ζητά την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων.
Ο Θρόνος του Ήλιου, συμβάλλει στην ανάδειξη της Κοιλάδας των Πεταλούδων και συνεργάζεται με τον Δήμο Ρόδου στην προβολή και την προσφορά εκπτωτικού εισιτηρίου στους επισκέπτες.
Ο Δήμος Ρόδου δεν θα αυξήσει τα ανταποδοτικά τέλη, ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας, για το 2018, όπως αποφάσισε ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση και εισηγείται στο δημοτικό συμβούλιο.
H AUTOVISION www.autovision.gr, το μεγαλύτερο Δίκτυο ΙΚΤΕΟ στην Ελλάδα, για μία ακόμη φορά καινοτομεί και θέτει σε λειτουργία δύο κινητές μονάδες τεχνικού ελέγχου σε νησιά του Νοτίου Αιγαίου. Η ενέργεια αυτή καθιστά την AUTOVISION τον πρώτο πανελλαδικά ιδιωτικό φορέα που αναλαμβάνει, με την εξουσιοδότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, τη διενέργεια τεχνικών ελέγχων στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, προσφέροντας έτσι εύκολες και πρακτικές λύσεις για την πιστοποίηση της τεχνικής επάρκειας των οχημάτων. Πρόκειται για μία μεγάλου μεγέθους επένδυση σε δύο πλήρως εξοπλισμένες κινητές μονάδες, στις οποίες θα διενεργείται τεχνικός έλεγχος σε επιβατικά οχήματα έως 3,5 τόνους και δίκυκλα από ειδικά εκπαιδευμένο ελεγκτικό προσωπικό. Το πρόγραμμα ισχύει για τα νησιά Μύκονο, Άνδρο, Τήνο, Λέρο και Κάρπαθο και ξεκινάει τον Οκτώβριο 2017 από τη Μύκονο. Η διενέργεια τεχνικών ελέγχων μέσω των κινητών μονάδων της AUTOVISION θα πραγματοποιείται βάσει προγράμματος πρόσκλησης, το οποίο έχει εκδοθεί από την αρμόδια περιφέρεια. Για περισσότερες πληροφορίες ή και για ραντεβού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν τον πενταψήφιο αριθμό 10600, τους αριθμούς 6972850000, 6942020225 ή να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.autovision.gr.
Το πρόβλημα της ακινητοποίησης της μεγάλης πλειοψηφίας των οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ στη Ρόδο, λόγω της έλλειψης καυσίμων και των ανεξόφλητων οφειλών που υπάρχουν προς τον προμηθευτή, αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας. Ο Βουλευτής επισημαίνει ότι όταν τα περιπολικά και τα οχήματα της Α΄ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου δεν μπορούν να κινηθούν λόγω έλλειψης καυσίμων, τότε προκύπτει μέγα θέμα για τη σοβαρότητα και την αξιοπιστία του Κράτους.
Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ανακοινώνεται ότι ξεκινάνε δολωματικοί ψεκασμοί των ελαιοδένδρων για την καταπολέμηση του Δάκου της ελιάς από τις 19 Οκτωβρίου 2017, οι οποίοι θα διαρκέσουν περίπου μέχρι και τις 26 Οκτωβρίου 2017 σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες της νήσου Ρόδου. Επισημαίνουμε ότι οι παραγωγοί θα πρέπει να έχουν ανοιχτά τα αγροκτήματα τους όσα είναι περιφραγμένα, αλλά και να παρευρίσκονται σε αυτά, όσοι επιθυμούν, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν παράπονα. Παρακαλούνται οι μελισσοκόμοι και οι κτηνοτρόφοι να απομακρύνουν τα μελισσοσμήνη τους και τα ζώα τους από τις ψεκαζόμενες περιοχές προς αποφυγή τυχόν δηλητηριάσεων. Επίσης παρακαλούνται οι βιοκαλλιεργητές ελιάς να επισημάνουν με κόκκινη ταινία τα ελαιοκτήματά τους περιμετρικά για να αποφευχθεί τυχόν ψεκασμός από τα συνεργεία ψεκασμού δακοκτονίας.
Με αφορμή τις κορυφαίες διοργανώσεις αθλητικών εκδηλώσεων από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Ρόδου, τους αθλητικούς και τοπικούς φορείς, διοργανώνεται στη Ρόδο το fvw workshop με θέμα την ανάπτυξη του Νοτίου Αιγαίου ως προορισμού αθλητικών διοργανώσεων και την καθιέρωση της Ρόδου ως brand μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων στα άκρα της σαιζόν. Συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το FVW, την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ. Την εκδήλωση στηρίζει ο Δήμος Ρόδου. Συντακτική ομάδα του FVW με επικεφαλής τον αρχισυντάκτη Klaus Hildebrandt, εκπρόσωποι των tour operators και εξειδικευμένα γραφεία θα συνεργαστούν με την ηγεσία του τουρισμού, τους φορείς του τόπου στον παραπάνω στόχο.

Η ενέργεια αποτελεί, σημαντική δράση για την ενδυνάμωση της Γερμανικής τουριστικής αγοράς στα νησιά μας, στη χαμηλή κυρίως τουριστική περίοδο αναδεικνύοντας ένα μεγάλο αθλητικό προορισμό. Ανοίγει το προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της Ρόδου και του Αιγαίου με την ανάπτυξη του ανωτέρω Brand. Ο στόχος είναι: να περάσει το μήνυμα στη Γερμανική αγορά ότι η Ρόδος είναι προορισμός κορυφαίων αθλητικών διοργανώσεων, οι οποίες συμβάλουν ουσιαστικά στην επέκταση τουριστικής περιόδου με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, με την οποία στηλιτεύει την πρακτική των μετακινήσεων και αποσπάσεων γιατρών από μία νησιωτική περιοχή στην άλλη, κατέθεσε ο Τομέαρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, επισημαίνοντας ότι με την απόσπαση και τη μετακίνηση των γιατρών, ουσιαστικά, μετακινείται και δεν επιλύεται το πρόβλημα. Αφορμή για την Ερώτηση του κ. Κόνσολα είναι το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο Περιφερειακό Ιατρείο στη Δημοτική Κοινότητα Σορωνής, του οποίου ο γιατρός μετακινήθηκε στην Τήλο για να καλύψει τις εκεί ανάγκες. Ο Μάνος Κόνσολας ζητά να εγκαταλειφθεί αυτή η πρακτική και να αποκατασταθεί άμεσα η ομαλή λειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου Σορωνής, το οποίο καλύπτει τις ανάγκες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας της ευρύτερης περιοχής.
Σελίδα 1 από 249
HomeΡΟΔΟΣ Top of Page