ΡΟΔΟΣ (3219)

Τελευταία νέα από την Ρόδο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Δωδεκανήσου ενημερώνουν ότι σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της Ε.Μ.Υ. το οποίο ισχύει από Τετάρτη 28.6.2017 έως και την Κυριακή 2.7.2017, θα παρουσιαστεί σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας και συνθήκες καύσωνα.
Την Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017 στις 9 μμ., στην πλατεία Αργυροκάστρου, στη Μεσαιωνική Πόλη, η Πειραματική χορωδία Δήμου Ρόδου υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Σακελλαρίδη, μας επιφυλάσσει μια νέα έκπληξη. Πρόκειται για μια εμπλουτισμένη εκδοχή της συναυλίας που δόθηκε τέλος Μαρτίου 2017 στο Δημοτικό μας Θέατρο, με τον ίδιο τίτλο. («Σε Ρυθμούς ταγκό και βαλς»). Οι ακροατές-θεατές της συναυλίας της 6ης Ιουλίου 2017, έχουν την δυνατότητα -αν το θέλουν- να γίνουν και χορευτές! Μαζί τους θα χορέψουν ο Γιώργος Πήχης και η Νόνα Ναλμπάντη, από την ομάδα Αργεντίνικου τάγκο Ρόδου, «El abrazo del tango”. Στη συναυλία , που οργανώνει ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού -Αθλητισμού Ρόδου, εκτός από την 45 μελή Πειραματική Χορωδία Δήμου Ρόδου, παίρνουν μέρος οι εκλεκτοί Ρόδιοι καλλιτέχνες: Λεωνίδας Σακελλαρίδης(τενόρος), ελευθερία Ζαράκη (σοπράνο), Δημήτρης Ιωσήφ (ηλεκτρικό πιάνο), Κυριάκος Κωνσταντάκης (ακορντεόν). Κατά τη διάρκεια της συναυλίας της 6ης Ιουλίου, θα ακουστούν γνωστά και όμορφα ελληνικά και ξένα, ταγκό και βαλς. Και δεν θα ακουστούν μόνο… όσοι το επιθυμούν, μπορούν και να τα χορέψουν!
Ως νέος Δον Κιχώτης επανεμφανίζεται, πολύ μετά την απομάκρυνση του από την ΔΕΥΑΡ, ο τέως Πρόεδρος της, μη μπορώντας να κρύψει μέσα στα μισόλογα της ανάρμοστης, υβριστικής και εμπρηστικής δήλωσης του το σύνδρομο της πολιτικής καταδίωξης από το οποίο προφανώς διακατέχεται. Ομιλεί χωρίς να κατονομάζει κανέναν για μια «πολύ χυδαία επιχείρηση στοχοποίησης και δαιμονοποίησης του με απώτερο στόχο την απαξίωση του έργου του». Βλέπει γύρω του ένα «ανέντιμο παιχνίδι το οποίο μετήλθε με όλα τα μέσα χυδαιότητας και λάσπης, με στόχο να μείνουν στο απυρόβλητο κάτοχοι καρέκλας μεγάλων γραφείων». Φαντασιώνεται ότι τον έχουν περικυκλώσει «λασπολόγοι», μεγάλες καρέκλες, χυδαιότητες και όσοι έχουν «κάποιου είδους διαταραχή», ή βρίσκονται «σε διατεταγμένη υπηρεσία σπίλωσης της τιμής και της υπόληψης του, όπως ίσως οι γίγαντες – ανεμόμυλοι του Θερβάντες τον συμπαθή ήρωα. Υπερασπίζεται, ως ένας «απλός δημοτικός σύμβουλος» όπως ο ίδιος αναφέρει, το έργο του και την επί των ημερών του «προσπάθεια προάσπισης των συμφερόντων της ΔΕΥΑΡ προς όφελος του Ροδιακού λαού». Φυσικά στο τέλος ευλογεί τα γένια του αφήνοντας εαυτόν στο απυρόβλητο καταλήγοντας πανηγυρικά «Οι ευθύνες να αναζητηθούν στους υπεύθυνους ....». Κύρια αγωνία και σκοπός μας είναι η επάρκεια του νερού, του πιο πολύτιμου και ζωτικού αγαθού, η ομαλή υδροδότηση όλων και η καταπολέμηση της λειψυδρίας στο νησί της Ρόδου, με την πλήρη αξιοποίηση των εξήντα και πλέον εκατομμυρίων κυβικών νερού που υπάρχουν στο Φράγμα Γαδουρά. Το νερό και το ζήτημα της ύδρευσης είναι πολύ σοβαρή υπόθεση με την οποία δεν επιτρέπεται να παίζει κανείς αλλά να εργάζεται για να δώσει λύσεις και αυτό ακριβώς κάνει η Περιφέρεια.
Για την αντιμετώπιση τριών μεγάλων ζητημάτων στα νησιά της Επαρχίας Καρπάθου – Κάσου, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ζήτησε και εξασφάλισε από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης το ποσό των 600.000 ευρώ, για τη χρηματοδότηση των αντίστοιχων μελετών.
Στη συζήτηση της Επίκαιρης Επερώτησης 34 Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στην Ολομέλεια της Βουλής για την κρουαζιέρα, ο Τομεάρχης Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, που ήταν και ο κύριος ομιλητής, επισήμανε στην ομιλία του: «Το πρόβλημα δεν είναι ότι η κυβέρνηση δεν διέθετε και δεν διαθέτει κανένα σχέδιο για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας εδώ και δυόμιση χρόνια. Το πρόβλημα είναι ότι εμφανίστηκε και εμφανίζεται ανέτοιμη μπροστά στα νέα δεδομένα που επιφέρουν αρνητικές συνέπειες για την κρουαζιέρα στην Ελλάδα, όπως η μετατόπιση της κρουαζιέρας από την Ανατολική προς τη Δυτική Μεσόγειο, λόγω των εξελίξεων και της ανασφάλειας που υπάρχει στην Τουρκία, αλλά και σε άλλες χώρες της ευρύτερης περιοχής». Ο κ. Κόνσολας κατέθεσε τα επικαιροποιημένα στοιχεία για την κρουαζιέρα του 2017, σύμφωνα με τα οποία καταγράφεται μια μείωση κατά 20% των αφίξεων των κρουαζιερόπλοιων στα 42 λιμάνια που καταγράφεται η κίνηση, αφού υπάρχουν 3.450 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων, έναντι 4.290 αφίξεων το 2016.
Για εμάς τους Ροδίτες και ειδικότερα για το Δήμο Ρόδου και τη Διεύθυνση Τουρισμού, ο τουρισμός δεν είναι ένα στατιστικό μέγεθος ή μία πηγή εσόδων. Για εμάς στο επίκεντρο είναι ο άνθρωπος και ο κάθε επισκέπτης είναι μοναδικός. Είναι μοναδικοί όσοι επιλέγουν την Ρόδο για να διασκεδάσουν, να ξεκουραστούν και να δουν ένα διαφορετικό τρόπο ζωής, αυτόν της Ροδίτικης κουλτούρας μέσα από τα τοπικά έθιμα, την μεσογειακή διατροφή, τον σύγχρονο τρόπο ζωής, αλλά κυρίως μέσα από τους ανθρώπους της.
Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στον αγώνα κατά των ναρκωτικών. Δυστυχώς σήμερα, το θέμα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, αφού τα κοινωνικο-οικονομικά δεδομένα μαζί με την ανθρωπιστική κρίση που βιώνει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, έχουν οδηγήσει πολλούς συμπολίτες μας να αισθάνονται ότι το μόνο διέξοδό τους σε μια δύσκολη κατάσταση είναι η απόδραση από την πραγματικότητα.
Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, αναφερόμενος στην αναταραχή που έχει δημιουργηθεί με την απεργία των συμβασιούχων στην καθαριότητα των Δήμων και τις αρνητικές συνέπειες που προκαλούνται στον τουρισμό, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «To εμπόριο ψεύτικης ελπίδας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που υποσχέθηκε μονιμοποίηση των συμβασιούχων στην καθαριότητα, δημιουργεί αναστάτωση και αρνητικές εικόνες για τη χώρα και τον τουρισμό μας, ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές. Η εικόνα των σκουπιδιών στους δρόμους των μεγάλων πόλεων αλλά και στις περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος έχει ως παράπλευρη απώλεια τον τουρισμό μας. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες. Εξαπάτησαν τους συμβασιούχους πουλώντας τους ψεύτικες ελπίδες για μονιμοποίηση, τη στιγμή που ήταν δεδομένο ότι η σχετική ρύθμιση είχε ζήτημα αντισυνταγματικότητας και θα προσέκρουε στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Η ίδια η κυβέρνηση οφείλει να δώσει λύση σε ένα πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε. Οι συνέπειες στις τουριστικές περιοχές αλλά και στην εικόνα της χώρας, θα είναι ολέθριες αν δεν υπάρξει άμεση λύση. Η κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με την αγωνία για εργασία χιλιάδων ανθρώπων αλλά και με τον τουρισμό μας».
Δήλωση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου, για την απόφαση του Ζ΄ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με την οποία κωλύεται η υπογραφή της σύμβασης ανάθεσης του έργου «Καθημερινή διαχείριση, λειτουργία και συντήρηση του έργου: Ύδρευση Ρόδου από το Φράγμα Γαδουρά»:
Το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου του ΔΟΠΑΡ προσκαλεί παιδιά 8-12 ετών να λάβουν μέρος στο εργαστήριο δημιουργικής απασχόλησης που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο στις εγκαταστάσεις του Κέντρου. Παρακαλούμε, να επικοινωνήσετε στα τηλ. 22410 32510 και 32520 για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας. Οι συναντήσεις ξεκινούν την Τρίτη 4 Ιουλίου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Ευχαριστούμε.
Σελίδα 1 από 230
HomeΡΟΔΟΣ Top of Page