ΡΟΔΟΣ (3108)

Τελευταία νέα από την Ρόδο.

Ο κ. Χ. Κόκκινος ευχαρίστησε τον κ. Κοτζιά για τη θετική πρωτοβουλία και ευχήθηκε να θεσμοθετηθεί η συγκεκριμένη Διάσκεψη και να συνεισφέρει στη διασφάλιση της ασφάλειας και της Ειρήνης στην περιοχή μας.
Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ρόδου σας καλεί σε συνέντευξη τύπου την Πέμπτη 25/5/2017 στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα εθιμοτυπίας του Δήμου Ρόδου.
Με στόχο την διεκδίκηση του μεγαλύτερου ποσού από τα 3 επιπλέον εκατομμύρια ευρώ που εξασφάλισε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου για έργα συντήρησης των σχολικών μονάδων της Δωδεκανήσου, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ρόδου κ. Γιάννης Κούρτης, συναντήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης με τον κ. Γιώργο Χατζημάρκο.
Την άρση της απαράδεκτης διάκρισης εις βάρος υπαλλήλων της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης που τυγχάνει να μην υπηρετούν στις έδρες των Περιφερειών, ζητά με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Όπως είναι γνωστό, η κυβέρνηση, εντελώς αναίτια με τους νόμους 4369/2016 και 4407/2016, άλλαξε τα κριτήρια επιλογής των μη αιρετών μελών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, που ταυτόχρονα υπηρετούν στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.
Η στρατηγική επιλογή της Περιφερειακής Αρχής του Νοτίου Αιγαίου να εργαστεί πάνω στον Τουρισμό με όρους που αρμόζουν σ' έναν πρωταθλητή, όπως κατ' επανάληψη έχει τονίσει ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, επιβραβεύεται με τον πιο επίσημο και επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο. Τόσο τα στοιχεία της ετήσιας μελέτης του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ), που δόθηκαν χθες στην δημοσιότητα, όσο και οι δηλώσεις του Προέδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Γιώργου Τσακίρη, που συνόδευσαν την παρουσίαση της μελέτης, αναγορεύουν το Νότιο Αιγαίο σε πρωταθλητή του ελληνικού τουρισμού, λαμβάνοντας υπόψιν μια σειρά από ποσοτικούς αλλά και ποιοτικούς δείκτες, που αποτυπώνουν την ισχυρή επίδραση του Νοτίου Αιγαίου στο συνολικό τουριστικό προϊόν της χώρας. Ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, παρουσιάζοντας τη μελέτη, τόνισε ότι το Νότιο Αιγαίο αποτελεί τον πρωταθλητή σε πολλές κατηγορίες του ξενοδοχειακού προϊόντος της χώρας. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της μελέτης του ΙΤΕΠ, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου βρίσκεται στην πρώτη θέση στις υποδομές φιλοξενίας σε ξενοδοχεία, διαθέτοντας 2.068 μονάδες και 99.700 δωμάτια, σε 5 αστέρων ξενοδοχεία, τα οποία ανέρχονται σε 144, όσο και σε αριθμό εργαζομένων, που άγγιξαν τις 35.915 το 2016.
Τους στρατηγικούς στόχους της προγραμματικής πρότασης της Νέας Δημοκρατίας για τον Τουρισμό, ανέλυσε κατά την ομιλία του στην 4η Ετήσια Διάσκεψη της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών, ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας. «Το Κράτος δεν μπορεί να στραγγαλίζει την ανάπτυξη, να λειτουργεί παρασιτικά και ετεροβαρώς εις βάρος της ιδιωτικής οικονομίας και της πραγματικής και ουσιαστικής έννοιας του δημοσίου συμφέροντος», τόνισε ο κ. Κόνσολας αναφέροντας ότι τα δύο χρόνια το τουριστικό προϊόν, αλλά και οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, έχουν επιβαρυνθεί με νέους φόρους που έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην ανταγωνιστικότητά τους. «Το τουριστικό μας προϊόν με αυτές τις επιβαρύνσεις γίνεται πιο ακριβό και χάνει ως προς την ανταγωνιστικότητά του. Ποιος αλήθεια πιστεύει ότι ο τουρισμός μας μπορεί να συνεχίσει να είναι ανταγωνιστικός και να αυξάνει τα έσοδα του, μέσα σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο υπερφορολόγησης;», επισήμανε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην υπονόμευση κάθε επενδυτικής προσπάθειας ή πρωτοβουλίας στον τομέα του τουρισμού. Ανέφερε ότι στο 80% της χώρας υπάρχουν απαγορεύσεις για την υλοποίηση επενδύσεων στον τουρισμό και η χωροθέτηση τουριστικών εγκαταστάσεων, εφόσον δεν υπάρχει Ειδικό Χωροταξικό για τον Τουρισμό, εξαρτάται από τη συνάφειά τους με τα Περιφερειακά Χωροταξικά, η οποία δεν είναι δεδομένη, καθώς τα πλαίσια ανάγονται στο μακρινό 2003, ενώ δεν υπάρχουν ευέλικτες διαδικασίες για την αδειοδότηση επενδύσεων στον τουρισμό.
Ολοκληρώθηκαν στο νησί μας, τη Ρόδο, οι εργασίες της δεύτερης Διάσκεψης για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα, στην Ανατολική Μεσόγειο, με τη συμμετοχή εννέα αραβικών κρατών- Αίγυπτος, Αλγερία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία, Ομάν, Κατάρ, Κουβέιτ, Λιβύη, Λίβανος καθώς και εκπροσώπων του Αραβικού Συνδέσμου και του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου και έξι ευρωπαϊκών- Αλβανία, Βουλγαρία, Σλοβακία Ιταλία, Κύπρος και Ελλάδα.
Συμπληρώνονται έντεκα (11) χρόνια (23/5/2017 - 23/5/2017) χρόνια από τη θυσία του Σμηναγού της Ελληνικής Αεροπορίας Κώστα Ηλιάκη. Πρόσφερε την ίδια του τη ζωή στην προσπάθειά του να διαφυλάξει την ελευθερία και την Εθνική Ανεξαρτησία της πατρίδας μας σε αερομαχία με Τούρκο εισβολέα πάνω από την Κάρπαθο!
“Για μας τους νησιώτες, το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας δεν είναι αφηρημένες έννοιες. Το Δίκαιο της Θάλασσας επηρεάζει την καθημερινή μας επικοινωνία. Το Διεθνές Δίκαιο, η ασφάλεια των διεθνών συνόρων, επηρεάζουν την καθημερινή μας ζωή”. Αυτό τόνισε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, υποδεχόμενος τις επίσημες αντιπροσωπίες 18 κρατών, που λαμβάνουν μέρος στην 2η Διάσκεψη της Ρόδου για την Ασφάλεια και την Σταθερότητα, στην διάρκεια του επίσημου δείπνου που παρέθεσε προς τιμήν τους, στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, το βράδυ της Δευτέρας, επιτυγχάνοντας να αναδείξει τη σημασία και τον βαθμό της επίδρασης του σεβασμού των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας, σε μια περιοχή νευραλγικής εθνικής και γεωπολιτικής σημασίας, όπως είναι το Νότιο Αιγαίο.
«Να κυνηγήσετε και να προστατεύσετε τα όνειρά σας. Να μην τα εμπιστευτείτε σε κανένα άλλο, παρά μόνο στη δύναμη και τη φλόγα της δικής σας ψυχής», προέτρεψε ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, τις χιλιάδες των μαθητών από τα σχολεία του Νοτίου Αιγαίου που κατέκλυσαν το πρωί της Δευτέρας το Αθλητικό Κέντρο Καλλιπάτειρα, κηρύσσοντας την έναρξη της 1ης Περιφερειακής Μαθητιάδας Αθλητισμού και Πολιτισμού Νοτίου Αιγαίου 2017, που διεξάγεται σήμερα και αύριο, Τρίτη, στη Ρόδο.
Σελίδα 1 από 222
HomeΡΟΔΟΣ Top of Page