ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΣΤΑ ΑΛΙΝΤΑ ΛΕΡΟΥ 04-08-2017 Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Στο πλαίσιο του προγράμματος της δημοτικής Αρχής για την υλοποίηση / αναβάθμιση των τουριστικών υποδομών του νησιού, ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχ. Κόλιας σας ενημερώνει ότι πρόκειται να υπογραφεί διαβαθμιδική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Δήμου Λέρου, με αντικείμενο την παραχώρηση αρμοδιότητας από το Δήμο Λέρου στην Περιφέρεια για την εκτέλεση του έργου «δημιουργία αγκυροβολίου τουριστικών σκαφών στα Άλιντα», την πιο ανεπτυγμένη τουριστικά περιοχή του νησιού, με προϋπολογισμό 1,5 εκατ. ευρώ, που θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας.


Η συγκεκριμένη εξέλιξη επισφραγίζει την άριστη συνεργασία της Δημοτικής Αρχής, τόσο με την Περιφέρεια όσο και με την κυβέρνηση και ειδικότερα με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριο Σαντορινιό, ο οποίος άλλωστε μερίμνησε για την ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, κατά την πρόσφατη συνάντηση με τον Δήμαρχο Λέρου παρουσία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Δραγασάκη και του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Χατζημάρκου.

Ιστορικό

Η μελέτη αγκυροβολίου τουριστικών σκαφών στα Άλιντα, ανατέθηκε από τον Δήμο Λέρου, καθώς υπάρχει μεγάλη ανάγκη για την εξυπηρέτηση των πολυάριθμων σκαφών αναψυχής που επισκέπτονται το νησί, αλλά και των ντόπιων.

Προβλεπόμενα έργα

Στη μελέτη προβλέπεται η εγκατάσταση ελαφρών έργων στην βορειοανατολική ακτή του όρμου Αλίντων Λέρου. Θα κατασκευασθεί αγκυροβόλιο με την διαμόρφωση μόλων κατασκευασμένων με γεφυρώματα επί βάθρων από σκυρόδεμα, σε βάθος από 1,00 μ. έως 3,50μ. σε απόσταση από την ακτή.
Διαβάστηκε 172 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

HomeΛΕΡΟΣ - ΠΑΤΜΟΣ - ΛΕΙΨΟΙΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΣΤΑ ΑΛΙΝΤΑ ΛΕΡΟΥ 04-08-2017 Top of Page