ΛΕΡΟΣ-ΠΑΤΜΟΣ-ΛΕΙΨΟΙ (598)

Τελευταία νέα από την Λέρο, την Πάτμο και τους Λειψούς.

Αθήνα, 18 Μαΐου 2017 – Η διοργάνωση αθλητικού τουρισμού “Patmos Revelation” βρίσκεται προ των πυλών, καθώς σε μερικές εβδομάδες θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά σε ένα από τα ιστορικότερα νησιά του κόσμου, όπως είναι η Πάτμος. Έχοντας εισέλθει πλέον στην τελική ευθεία των αγώνων, η διοργάνωση κηρύσσει την έναρξη των εγγραφών για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτούς.
Ο Σύλλογος Επιτηδευματιών Πάτμου «Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ» ανακοινώνει την έκθεση: «Οι Τέχνες & οι Τεχνίτες – Καλλιτέχνες στην Πάτμο» Έτος 2017. Η έκθεση θα γίνει στο «Πάτμιον» Πνευματικό Κέντρο Δήμου Πάτμου από τις 21-06-2017 έως 1-07-2017.
Ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσε η παρουσία της «Ελληνίδας πρέσβειρας» Αστυπάλαιας στις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων για την Ημέρα της Ευρώπης στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες. Στις 6 Μαΐου, ο Δήμος Αστυπάλαιας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στήριξε την ελληνική εκπροσώπηση με την ενεργή παρουσία της Αντιδημάρχου κ. Μαρίας Καμπούρη, η οποία σε σχετική της δήλωση τόνισε ότι «αποτελεί ιδιαίτερη τιμή των δημοτών του νησιού μας η συμμετοχή της Αστυπάλαιας με την μυθολογική της ιδιότητα στις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις των ευρωπαϊκών οργάνων, ως σύμβολο κοινής πολιτισμικής ταυτότητας των Ευρωπαίων. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια και ταυτόχρονα να αναδείξουμε τις ομορφιές της νησιωτικής μας χώρας».¨
Κολύμβηση και τρέξιμο περιλαμβάνει το 3μερο στο «ιερό» νησί

Αθήνα, 27 Απριλίου 2017 - Για πρώτη φορά το νησί των Δωδεκανήσων θα πραγματοποιήσει αθλητικές δραστηριότητες υψηλού επιπέδου. Το “Patmos Revelation” ανοίγει τις πύλες του και ο Δήμος Πάτμου σε συνεργασία με την Active Media Group έχουν ως στόχο να αναδείξουν το στοιχείο του αθλητικού τουρισμού.
Στις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων για την Ημέρα της Ευρώπης, η Ευρώπη θα καλωσορίσει την μυθολογική αδελφή της Αστυπάλαια.
Για την Εργατική Τάξη η μέρα της Πρωτομαγιάς έχει ισχυρούς συμβολισμούς και αποτελεί αξεπέραστη παρακαταθήκη στον αγώνα της ενάντια στους εκμεταλλευτές της. Με τις εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος με τα καινούργια αντιλαϊκά μέτρα να έχουν αποφασιστεί και την όξυνση των ανταγωνισμών στην ευρύτερη περιοχή ,η φετινή Πρωτομαγιά είναι διαφορετική από τις άλλες. Από την μια εκατοντάδες άνθρωποι πεινούν γιατί είναι άνεργοι, χιλιάδες δουλεύουν με ψίχουλα και από την άλλη άμαχοι και παιδιά είναι τα νέα θύματα της ίδιας πολιτικής. Της πολιτικής που γεννά φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά. Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά οργανώνοντας την πάλη μας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας!
Την ανάγκη ανασχεδιασμού του τομέα πυρασφάλειας και πολιτικής προστασίας στα μικρά νησιά της Δωδεκανήσου αναδεικνύει με Ερώτησή του, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, επισημαίνοντας ότι νησιά όπως Σύμη, η Λέρος, και η Πάτμος είναι ουσιαστικά ανοχύρωτα στον τομέα της πυρασφάλειας και της πολιτικής προστασίας.
Στους Λειψούς, για τις καθιερωμένες Πασχαλινές Ευχές, βρέθηκε σήμερα Μ. Τετάρτη, 12-04-2017, ο τέως βουλευτής και υπουργός Αριστοτέλης Παυλίδης.
Την αναστολή της διαδικασίας ανάρτησης και κύρωσης των δασικών χαρτών, στην Πάτμο, στη Σύμη και στα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου, ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, μιλώντας στο νομοσχέδιο για τους δασικούς χάρτες. Ο κ. Κόνσολας τόνισε ότι όλοι θέλουμε και επιδιώκουμε να υπάρχουν δασικοί χάρτες, αλλά θα πρέπει να υπάρξει μια ορθολογική προσέγγιση και να αντιμετωπιστούν οι ιδιαιτερότητες που υπάρχουν στην Πάτμο, στη Σύμη και σε άλλα νησιά της Δωδεκανήσου. «Είναι αδιανόητο το 80% της Πάτμου, των γύρω νησιών που ανήκουν διοικητικά στον Δήμο Πάτμου, καθώς και της Σύμης, να θεωρούνται δάσος, σύμφωνα με την ανάρτηση των χαρτών», τόνισε ο κ. Κόνσολας, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αγνόησε όλες τις προειδοποιήσεις. «Σας είχαμε προειδοποιήσει ότι ο νόμος για τους δασικούς χάρτες που φέρατε το 2016, ο νόμος 4389 ήταν πρόχειρος και θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα στην εφαρμογή και κυρίως στη διαδικασία που αντιμετωπίζει αυτός ο νόμος. Το γεγονός ότι πριν από ένα μήνα αναγκαστήκατε να φέρετε νέα τροπολογία και σήμερα φέρατε σχέδιο νόμου με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, αποδεικνύει ότι ο νόμος 4389 του 2016 δεν ήταν απλά ανεπαρκής και πρόχειρος, ήταν, κυριολεκτικά, ένα «γονατογράφημα» που αγνοεί βασικές παραμέτρους και ιδιαιτερότητες και προκαλεί τεράστια αναστάτωση και ταλαιπωρία στους πολίτες. Ουσιαστικά, βάζει σε μια μεγάλη περιπέτεια τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι υποβάλλονται σε ταλαιπωρία και έξοδα για να υπερασπιστούν τα αυτονόητα για την περιουσία τους. Σας είχαμε επισημάνει όλα αυτά τα προβλήματα, κύριε Υπουργέ. Στις 17-2-2017 καταθέσαμε ερώτηση με επικεφαλής τον κ. Σκρέκα (την οποία συνυπέγραψαν και τριάντα πέντε Βουλευτές), επισημαίνοντας την απόγνωση των πολιτών για τους δασικούς χάρτες. Επιτρέψτε μου να την καταθέσω στα Πρακτικά, σε συνδυασμό με την ερώτηση που κατέθεσα και εγώ, αναδεικνύοντας το πρόβλημα που έχει ανακύψει με την ανάρτηση των δασικών χαρτών στην Πάτμο και στη Σύμη, όπου το 80% των νησιών θεωρείται πλέον δασική έκταση και ακόμα μέχρι σήμερα, κύριε Υπουργέ, δεν έχετε απαντήσει σε αυτές τις ερωτήσεις. Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν αγροτικές εκτάσεις χωρίς τίτλους ιδιοκτησίας, οι οποίες για ένα διάστημα εγκαταλείφθηκαν από τους έχοντες της κυριότητα. Αυτές οι εκτάσεις μετατράπηκαν σε δάσος και τώρα οι ιδιοκτήτες τους, εφόσον δεν υπάρχουν συμβόλαια ή τίτλοι ιδιοκτησίας, πρέπει να εμπλακούν σε μια αντιδικία με το Δημόσιο για να βρουν το δίκιο τους. Όμως, θα μπορούσε ελέγξετε τη δυνατότητα – ως λύση- και για όσους έχουν τίτλους κυριότητας με συνεχή και διαρκή διαδοχή, να μην υποβληθούν σε αυτή την ταλαιπωρία». Αναφερόμενος στο πρόβλημα που έχει ανακύψει, δίνοντας ως παράδειγμα την Πάτμο, ο κ. Κόνσολας τόνισε: «Το 80% της Πάτμου και των γύρω νησιών που ανήκουν διοικητικά στο Δήμο Πάτμου, θεωρούνται πλέον δάσος. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι από τα 42.000 στρέμματα τα 31.000 αλλάζουν χρήση αφού θεωρούνται δάσος. Και γιατί θεωρούνται δάσος;
Η ανάρτηση των δασικών χαρτών στα νησιά Πάτμος, Αρκιούς &Μαράθι μας έχουν αναστατώσει σε σημείο αφάνταστο.

Οι κάτοικοι έχουν κινητοποιηθεί και ειδικά την 9 Μαρτίου 2017 στην Λαϊκή Συνέλευση ορίστηκε η Επιτροπή Αγώνα με σκοπό να απαιτήσει την Απόσυρση – Κατάργηση των δασικών Χαρτών σε συνεργασία με τον Δήμο Πάτμου.
Σελίδα 1 από 43
HomeΛΕΡΟΣ - ΠΑΤΜΟΣ - ΛΕΙΨΟΙ Top of Page