ΛΕΡΟΣ-ΠΑΤΜΟΣ-ΛΕΙΨΟΙ (628)

Τελευταία νέα από την Λέρο, την Πάτμο και τους Λειψούς.

Σε μια δύσκολη χρονική περίοδο όπου ο Δήμαρχος Λέρου ταξιδεύει πολύ συχνά στην Αθήνα για την επίλυση προβλημάτων και την διεκδίκηση των αυτονόητων, (συντελεστές ΦΠΑ, πρόσληψη ιατρών, αξονικός τομογράφος, Αγκυροβόλιο Αλίντων, διαδημοτικές συνεργασίες, Τουρισμός, κ.α.), στη Λέρο συμβαίνει το εξής παράδοξο:
Τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη επισκέφτηκε την Δευτέρα 9.10.2017 ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας, σχετικά με την κατάργηση κινήτρων στους ιατρούς του Νοσοκομείου.
Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα (2.10.2017) ο κ. Κόλιας συμμετείχε σε προγραμματισμένη συνάντηση με αξιωματούχους του Συμβουλίου της Ευρώπης σχετικά με το πρόγραμμα "Τεχνική Βοήθεια για τη θεσμική ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα", με θέμα την ενίσχυση της διαδημοτικής συνεργασίας μεταξύ πιλοτικών νησιωτικών Δήμων μέσω της υλοποίησης του προγράμματος ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ (IMC).
Σχετικά με την πρόσφατη δημόσια απολογία του προέδρου της ένωσης ξενοδόχων κ. Μαθιουδάκη, η Δημοτική Αρχή Λέρου έχει να επισημάνει τα εξής:

Α) Χαιρετίζουμε την δημόσια παραδοχή του κ. Μαθιουδάκη, δηλαδή ότι πράγματι, η υπάλληλος του, κατεύθυνε το λεωφορείο του Δήμου με τους τουριστικούς πράκτορες στο ξενοδοχείο του, αντί να ακολουθήσει το χρονικά περιορισμένο πρόγραμμα και να τους δείξει τα αξιοθέατα της Λέρου.

Β) Η εξήγηση που δίνει ο κ. Μαθιουδάκης για την κατεύθυνση του λεωφορείου με τους τουριστικούς πράκτορες στο ξενοδοχείο του, και τα περί «ικανοποίησης φυσικών αναγκών» των ανθρώπων αυτών, μόνο ως αστεία μπορεί να εκληφθεί… Η Αγ. Μαρίνα κ. Μαθιουδάκη έχει πολλά και αξιόλογα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος τα οποία πωλούν νερά, καφέ, και το κυριότερο: έχουν άψογες τουαλέτες! Όμως, ακόμη και αν θέλουμε να πιστέψουμε τα όσα λέει ο κ. Μαθιουδάκης, του υπενθυμίζουμε ότι πριν το ξενοδοχείο του, υπάρχει άλλο ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων, οι ιδιοκτήτες του οποίου με χαρά θα προσέφεραν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους στους τουριστικούς πράκτορες! Εκτός κι αν ο κ. Μαθιουδάκης θεωρεί ότι το ξενοδοχείο του έχει το αποκλειστικό προνόμιο «ικανοποίησης φυσικών αναγκών», γεγονός το οποίο αν όντως ισχύει, δεν τον τιμά ιδιαίτερα.
Tην Παρασκευή 22.9.2017, ομάδα 13 ατόμων με επικεφαλής τον κ. Graeme Neill (Sunvil Holidays), αποτελούμενη από τουριστικούς πράκτορες, δημοσιογράφους και bloggers, πραγματοποίησαν επίσκεψη στη Λέρο, (ταξίδι εξοικείωσης), στοχεύοντας στη μέγιστη προβολή του νησιού μας ως τουριστικού προορισμού μέσω των ξένων ΜΜΕ.

Μεταξύ αυτών, ήταν και τουριστικοί πράκτορες του γνωστού Τ.Ο. Sunvil Holidays της Αγγλίας, με σκοπό την γνωριμία με το τουριστικό προϊόν της Λέρου και την ταυτόχρονη ενίσχυση των ταξιδιωτικών κρατήσεων από την αγορά της Μ. Βρετανίας. Ο εν λόγω Τ.Ο. ειδικεύεται στην οργάνωση διακοπών (χωρίς all inclusive πακέτα), σε λιγότερο γνωστούς προορισμούς της Ελλάδας.

Η συγκεκριμένη επίσκεψη διοργανώθηκε από τον ΕΟΤ, σε συνεργασία με τον Δήμο Λέρου, αφού προηγήθηκε συνεννόηση με τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού κ. Ζουμπούλη, στο πλαίσιο αξιολόγησης σχετικών υποβληθέντων αιτημάτων, για τη διοργάνωση φιλοξενίας δημοσιογραφικών αποστολών εκπροσώπων ξένων ΜΜΕ, διαμορφωτών κοινής γνώμης αλλά και Τ.Ο’s, προβάλλοντας παράλληλα και τους άξονες της τουριστικής προβολής του ΕΟΤ, όπως αυτές εξειδικεύονται από τη μελέτη της στρατηγικής του ΕΟΤ.

Το πρόγραμμα επίσκεψης των τουριστικών πρακτόρων - δημοσιογράφων, ήταν χρονικά περιορισμένο (ώρα άφιξης 12.00 - ώρα αναχώρισης 14.30), διότι αυθημερόν έπρεπε να αναχωρήσουν με προορισμό γειτονικά νησιά, και περιελάμβανε μεταξύ άλλων ξενάγηση στα αξιοθέατα της Λέρου με λεωφορείο του Δήμου μας. Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων προθυμοποιήθηκε να ξεναγήσει τους φιλοξενόμενους, τοποθετώντας ως ξεναγό υπάλληλο του ξενοδοχείου του.

Δυστυχώς, με μια πρωτοφανή απόφαση στα χρονικά της Λέρου, η υπάλληλος - υπεύθυνη ξενάγησης που όρισε ο κ. Μαθιουδάκης, αντί να ακολουθήσει το πρόγραμμα ξενάγησης στα αξιοθέατα του νησιού μας, προτίμησε να κατευθύνει το λεωφορείο του Δήμου στο ξενοδοχείο ιδιοκτησίας του προέδρου ξενοδόχων, και ούτε λίγο ούτε πολύ, να "ξεναγήσει" τους δημοσιογράφους και τους τουριστικούς πράκτορες στο ξενοδοχείο ιδιοκτησίας του προέδρου κ. Μαθιουδάκη!

Αποτέλεσμα του εν λόγω συμβάντος ήταν, οι άνθρωποι αυτοί να μην δουν όλα τα αξιοθέατα και τις ομορφιές της Λέρου, παρά μόνο το κάστρο, και να φύγουν από το νησί μας έχοντας "εικόνες" από το... ξενοδοχείο του προέδρου κ. Μαθιουδάκη!
Επιστολή στον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο απέστειλε ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας σχετικά με τη χρηματοδότηση του έργου «Βελτίωση – Ασφαλτόστρωση Περιφερειακών και τοπικών οδών Ν. Λέρου», στην οποία αναφέρονται τα ακόλουθα:
Την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017, ξεκίνησαν στο νησί της Λέρου οι εργασίες της Συντονιστικής Επιτροπής του Διεθνούς Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ της Ορθοδόξου Εκκλησίας και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.
Μία παράσταση για παιδιά από 6 έως 106 ετών! «…Γεννιέμαι κάθε μέρα σε τόσους διαφορετικούς τόπους, γεννιέμαι κάθε φορά που κάποιος θέλει να διηγηθεί μια ιστορία και, εκεί κατοικώ. Κατοικώ την μνήμη!.. Αλλά δεν ξέρουν όλοι να το κάνουν αυτό. Μόνο μερικοί κατέχουν την μυστηριώδη δύναμη να σε μαγεύουν. Μόνο μερικοί κατέχουν… την τέχνη να διηγούνται. Μια φορά και ένα καιρό… η αρχή είναι πάντα ίδια. Και έπειτα λέξεις, λέξεις, μονάχα λέξεις. Αλλά ανάλαφρες… τόσο για να πετάξουν μέχρι τα αστέρια και από εκεί, να επιστρέψουν ξανά. Για να φέρουν μια χούφτα κοσμικής σκόνης… μέχρι μέσα στην καρδιά σου.» Παίζουν:
Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος με επιστολή του που απεύθυνε στον «Όμιλο ΥΓΕΙΑ», χαιρετίζει την πρωτοβουλία και ευχαριστεί για τη συνεχή προσφορά των εθελοντών του ομίλου που κάθε καλοκαίρι από το 2013 έως και εφέτος (2017), προσφέρουν ιατρικές υπηρεσίες στους κατοίκους των νησιών της Δωδεκανήσου και συγχρόνως προσφέρουν στους Δήμους ιατρικό εξοπλισμό - μηχανήματα.
«Η κυβέρνηση επέλεξε να χρησιμοποιήσει τη Λέρο ως χώρο εγκλωβισμού παράνομων μεταναστών και προσφύγων και αδιαφορεί για τις επιπτώσεις στον τουρισμό του νησιού», επισημαίνει ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, που κατέθεσε σχετική Ερώτηση στη Βουλή προς την Υπουργό Τουρισμού για την ανυπαρξία σχεδίου, αλλά και δράσεων για την τουριστική προβολή της Λέρου και για την άμβλυνση των αρνητικών επιπτώσεων από το μεταναστευτικό στον τουρισμό του νησιού.
Σελίδα 1 από 45
HomeΛΕΡΟΣ - ΠΑΤΜΟΣ - ΛΕΙΨΟΙ Top of Page