ΚΩΣ (1145)

Τελευταία νέα από την Κω.

Τα προβλήματα στη λειτουργία του Τομέα του ΕΚΑΒ στην Κω αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας. Επισημαίνει ότι η λειτουργία του Τομέα του ΕΚΑΒ στην Κω έχει περιέλθει σε οριακό σημείο αφού υπηρετούν μόλις έξι (6 άτομα), κάτι που έχει ως συνέπεια να μη μπορούν να καλυφθούν όλες οι βάρδιες, αλλά και να μην υπάρχει δεύτερο ασθενοφόρο διαθέσιμο, σε περίπτωση που απαιτηθεί. Αναφέρει, μάλιστα, ότι έχουν καταγραφεί περιστατικά στα οποία ασθενείς ή τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο είτε με ασθενοφόρο του στρατού είτε με ιδιωτικά μέσα. Ο κ. Κόνσολας αναφέρεται στις διαβεβαιώσεις που υπάρχουν για την ενίσχυση του Τομέα του ΕΚΑΒ στην Κω με προσλήψεις συμβασιούχων, μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλά τονίζει ότι οι συμβάσεις αυτές λήγουν το Μάιο και αυτό σημαίνει ότι όταν θα έχει ξεκινήσει η τουριστική περίοδος και ο πληθυσμός του νησιού θα έχει πολλαπλασιαστεί, ο Τομέας του ΕΚΑΒ θα είναι και πάλι υποστελεχωμένος και δεν θα μπορούν να καλυφθούν οι βάρδιες. Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ζητά από το Υπουργείο Υγείας την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για το ΕΚΑΒ στην Κω, ενώ, παράλληλα, απευθύνει ερώτημα στον Υπουργό Υγείας σχετικά με το σχεδιασμό του Υπουργείου για την αντιμετώπιση του προβλήματος που θα δημιουργηθεί και πάλι το Μάιο στον Τομέα του ΕΚΑΒ στην Κω, λόγω έλλειψης προσωπικού.
Σας ενημερώνουμε πως αύριο Παρασκευή 13 Οκτωβρίου , στις 17:30 το απόγευμα, στην μεγάλη αίθουσα του ξενοδοχείου «ΚostaPalace» θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη εκδήλωσή μας για την «Αφίσα της Ειρήνης». Πρόκειται για ένα διαγωνισμό ζωγραφικής στον οποίο συμμετέχουν με έργα τους μαθητές Δημοτικού από όλα τα σχολεία του νησιού μας. Αύριο θα γίνει η έκθεση όλων των έργων των παιδιών καθώς και η επιλογή αυτών που θα βραβευτούν. Τα έργα θα σταλούν στην Αθήνα όπου θα συμμετάσχουν στον εκεί διαγωνισμό και κατόπιν το πρώτο έργο που θα επιλεχθεί- από διακεκριμένους εικαστικούς στην Αθήνα- θα συμμετάσχει στον παγκόσμιο διαγωνισμό στις ΗΠΑ με μεγάλα χρηματικά έπαθλα . Το θέμα για φέτος - πάντα γύρω από την Ειρήνη- είναι «Το Μέλλον της Ειρήνης».
Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Υφυπουργού Οικονομικών κας Παπαναστασίου, του Βουλευτή Δωδεκανήσου κου Καματερού και της Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Κω κας Σβύνου. Η πρόεδρος ανάπτυξε τα απανωτά προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει το νησί της Κω, δίδοντας έμφαση στις επιπτώσεις τους στις επιχειρήσεις και στην τοπική κοινωνία, παρουσιάζοντας σχετικά στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την Ένωση Ξενοδόχων Κω για το σκοπό αυτό.
Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κατέθεσε ο Τομεάρχης Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας, αναφορικά με την υποβολή αιτήματος για την ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ε.Ε. και του Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης για τη χρηματοδότηση των έργων αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσε στην Κω ο σεισμός της 21ης Ιουλίου. Κατέθεσε, επίσης στον Υπουργό, και ως αναφορά το έγγραφο του Δήμου Κω στο οποίο επισημαίνονται τα σχετικά στοιχεία καταγραφής και κοστολόγησης των ζημιών από το σεισμό της 21ης Ιουλίου στην Κω. Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι η προθεσμία των 12 εβδομάδων για την υποβολή του αιτήματος, εκπνέει σε λίγο καιρό και ζητά να μάθει τις προθέσεις της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με την οποία αναδεικνύει το πρόβλημα της έλλειψης εκπαιδευτικών στο Λύκειο Ζηπαρίου Κω. Κατέθεσε, μάλιστα, ως αναφορά προς τον Υπουργό Παιδείας, και την έγγραφη διαμαρτυρία των Γονέων. Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι με δεδομένο ότι πρόκειται για μία νέα σχολική μονάδα, το Υπουργείο Παιδείας όφειλε να έχει δώσει προτεραιότητα στη στελέχωσή της προκειμένου να μην υπάρχουν προβλήματα λειτουργίας, ένα σχεδόν μήνα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχουν μόνο πέντε καθηγητές στο σχολείο, ενώ οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών είναι εννέα και μάλιστα σε βασικές ειδικότητες. Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ζητά από το Υπουργείο να τεθεί σαφές χρονοδιάγραμμα για την κάλυψη των κενών θέσεων εκπαιδευτικών στο Λύκειο Ζηπαρίου».
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Νισύρου άνοιξε για το κοινό από τις 12 Σεπτεμβρίου με την τοποθέτηση του μόνιμου υπαλλήλου από την Αθήνα μετά από παρέμβαση της υπουργού Πολιτισμού κ. Λυδίας Κονιόρδου. Το μουσείο παρέμεινε κλειστό για ένα τετράμηνο λόγω έλλειψης προσωπικού μετά την απόσπαση της υπαλλήλου που υπηρετούσε στο μουσείο. Θα μπορούσε να μην είχε κλείσει καθόλου το μουσείο εάν η εφορία αρχαιοτήτων είχε μεριμνήσει για την έγκαιρη έλευση ενός εποχικού υπαλλήλου.
Στο νησί του Ιπποκράτη και το κτήμα Τριανταφυλλοπούλου πραγματοποιήθηκε ο δεύτερος διαγωνισμός για την επιλογή του νέου σεφ που θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό European Young Chef Award 2017.
Στην Αθήνα βρέθηκε ο Δήμαρχος κ. Χριστοφής Κορωναίος από την Τετάρτη έως την Παρασκευή 6-8 Σεπτεμβρίου για θέματα που αφορούν τον Δήμο Νισύρου. Την Τετάρτη είχε πολύωρη συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών, στη Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ) όπου συζητήθηκαν όλα τα έργα που είναι σε εξέλιξη για ένταξη τους στο ΕΣΠΑ στο Δήμο Νισύρου:
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Δωδεκανήσου Ηλία Καματερού, η Υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, δέχθηκε να εξετάσει: 1. Το ενδεχόμενο μείωσης του ΕΝΦΙΑ σε όλες τις οικοδομές της Κω λόγω του σεισμού της 21ης Ιουλίου. Στο σχετικό αίτημα, ο βουλευτής ανέφερε ότι δεν επιβαρύνθηκαν μόνο τα κτίρια που χαρακτηρίσθηκαν κόκκινα ή κίτρινα αλλά και πολλά από τα υπόλοιπα. 2. Την διόρθωση στρεβλώσεων της επιβολής ΕΝΦΙΑ όπως: α. Την επιβάρυνση των κτιρίων που έγιναν με διαδοχικές προσθήκες, θεωρώντας σαν χρόνο συνολικής κατασκευής την τελευταία προσθήκη, άσχετα με το εμβαδόν. Με τον τρόπο αυτό, δήλωσε ο Ηλίας Καματερός, παρουσιάζεται η αδικία μια οικοδομή, πολύ παλαιότερης δόμησης, να φορολογείται ως νεότερη, επειδή έτυχε να έχει κάνει πρόσφατα μία μικρή προσθήκη. β. Την έλλειψη μειωτικού συντελεστή στα οικόπεδα που δεν οικοδομούνται. Επίσης ο βουλευτής για άλλη μια φορά επανέφερε το θέμα της απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ των κατοίκων των νησιών κάτω από τριακόσιους κατοίκους, για ακίνητα που έχουν στα νησιά. Είναι τραγικό τόνισε, νησιά όπως οι Αρκιοί, με είκοσι πέντε κατοίκους, να πληρώνουν ΕΝΦΙΑ, χωρίς να έχουν τίτλους ιδιοκτησίας, γιατί τα ακίνητα τους διεκδικούνται από το Δημόσιο.
Σελίδα 1 από 82
HomeΚΩΣ Top of Page