Ανακοίνωση Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Βορείου Αυστραλίας 26-05-2017 Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Λόγο της παραπληροφόρησης τον τελευταίων ημέρων δια των μέσων μαζικής ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης, σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Βορείου Αυστραλίας (Ε.Ο.Κ.Β.Α.) θα ήθελε να τοποθετηθεί οριστικά και να καταρρίψει αναλήθειες που προβλήθηκαν ως γεγονότα.


Καταρχάς, για όσους δεν γνωρίζουν, η δικαιοδοσία της κοινότητας είναι ο Ελληνισμός της Βόρειου Αυστραλίας. Ο σκοπός της είναι η διατήρηση της Ελληνικής ταυτότητας, θρησκείας, της γλώσσας, του πολιτισμού και των εθίμων μας, η υποστήριξη του Ελληνικού στοιχείου αυτής και των συλλόγων της, καθώς και η προώθηση και προβολή της κουλτούρας μας. Πιο απτά, οι αρμοδιότητες/ευθύνες της κοινότητας περιλαμβάνουν τα εξής: • Την λειτουργία και συντήρηση της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Αγίου Νικολάου. • Την διατήρηση θέσης κληρικού. • Την λειτουργία και συντήρηση του Ελληνικού σχολείου. • Την αξιοποίηση και συντήρηση όλων των υφιστάμενων κτηριακών εγκαταστάσεων. • Τη διατήρηση θέσης κοινωνικής λειτουργού. • Τη διοργάνωση πολλαπλών πολιτιστικών εκδηλώσεων, στις οποίες συμπεριλαμβάνετε και το Ελληνικό Γλέντι, το οποίο εκτός του πολιτιστικού του χαρακτήρα αποτελεί και βασικό πόρο εσόδων για αρκετούς ντόπιους συλλόγους.

Σημειωτέο είναι δε το γεγονός ότι τα μέλη του Δ.Σ. και των υποεπιτροπών του είναι όλοι εθελοντές. Στο επίμαχο θέμα των ημερών όμως
Διαβάστηκε 300 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

HomeΚΑΛΥΜΝΟΣΑνακοίνωση Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Βορείου Αυστραλίας 26-05-2017 Top of Page