Άρχισε σήμερα η υλοποίηση των εργασιών στο πλαίσιο του έργου με τίτλο «Καταγραφή και μελέτες αναστροφής των φαινομένων διάβρωσης σε τουριστικές παραλίες νησιών του Αιγαίου» 03-10-2016 Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Άρχισε σήμερα η υλοποίηση των εργασιών στο πλαίσιο του έργου με τίτλο «Καταγραφή και μελέτες αναστροφής των φαινομένων διάβρωσης σε τουριστικές παραλίες νησιών του Αιγαίου», στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος μας.


Στη συγκεκριμένη πράξη συμμετέχει το Τμήμα Επιστημών Θάλασσας του Πανεπιστημίου Αιγαίου -ως φορέας υλοποίησης- και ως εταίροι ο Δήμος Καλύμνου, οι Δήμοι Λέσβου, Χίου, Θήρας, Αγαθονησίου, Χάλκης καθώς και το Διεθνές Κέντρο Κλιματικών και Περιβαλλοντικών Ερευνών (CICERO) από τη Νορβηγία.

Σύμφωνα με την εγκεκριμένη αυτή πράξη, ο Δήμος μας θα παραδώσει στην ερευνητική ομάδα πιθανά παλαιότερα δεδομένα, που έχουν σχέση με την διάβρωση των ελεγχομένων περιοχών, θα εξασφαλίσει την πρόσβαση στη περιοχή των ειδικών μελετητών και θα συνδράμει την ομάδα μελέτης με οποιονδήποτε τρόπο στο έργο της. Από τη συμμετοχή του Δήμου μας στην πράξη, δεν υφίσταται οικονομική επιβάρυνση, δεδομένου ότι οι δαπάνες της καλύπτονται κατά 100% από το πρόγραμμα, το οποίο είναι συγχρηματοδοτούμενο από Ευρωπαϊκούς και Εθνικούς πόρους.

Οι εργασίες αφορούν -για το νησί μας- την παραλία του Μασουριού και είναι σε εξέλιξη, από ειδικό τεχνικό και επιστημονικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που βρίσκεται ήδη στην Κάλυμνο.
Διαβάστηκε 433 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

HomeΚΑΛΥΜΝΟΣΆρχισε σήμερα η υλοποίηση των εργασιών στο πλαίσιο του έργου με τίτλο «Καταγραφή και μελέτες αναστροφής των φαινομένων διάβρωσης σε τουριστικές παραλίες νησιών του Αιγαίου» 03-10-2016 Top of Page