ΚΑΛΥΜΝΟΣ (870)

Τελευταία νέα από την Κάλυμνο.

«Για να προχωρήσει η μεγάλη προσπάθεια λειτουργίας αφαλατώσεων στα άνυδρα νησιά του Νοτίου Αιγαίου απαιτείται συνεχής προσπάθεια, εγρήγορση και σύνθεση δυνάμεων». Με τη φράση αυτή υποδέχτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Φλεβάρης στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου τον Αντιδήμαρχο Καλυμνίων κ. Μικέ Ρήγα σε προγραμματισμένη συνάντηση για θέματα των Διευθύνσεων Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης. η προσπάθεια που γίνεται στην Κάλυμνο στον τομέα αυτό είναι πολύ σημαντική και είναι συνεχής η συνεργασία του κ. Φλεβάρη και του κ. Ρήγα. Έχουν ήδη εγκατασταθεί οι μονάδες αφαλάτωσης στην Τέλενδο και την Ψέριμο, εντός του προβλεπόμενου συμβατικού χρόνου.
Στα γενέθλια του ενός (1) έτους της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου «Ο Εν Καλύμνω Άγιος Σάββας», παρέστη ο πολιτευτής Δωδεκανήσου της Ν.Δ. και δημοτικός σύμβουλος Ρόδου Δρ. Στέφανος Δράκος, όντας, πέραν των άλλων και ιδρυτικό μέλος της Ενώσεως.
Ενημερώνουμε τους συμπατριώτες μας , ότι μετά τη χθεσινή επίσκεψη στο νησί μας του αρχιπλοίαρχου της Άττικα Γκρουπ-Βlue Star κου Τσιμάρα Χαράλαμπου καθώς και κλιμακίου επαγγελματιών δυτών, διενεργήθηκε ενδελεχής έλεγχος στο ολοκληρωμένο λιμενικό έργο της «Επισκευής του προσήνεμου μώλου του Λιμένα Καλύμνου», το οποίο και θεωρήθηκε άρτια ολοκληρωμένο, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και τα προαπαιτούμενα της ναυτιλιακής εταιρείας Blue Star. Ως εκ τούτου, δόθηκε από τους υπεύθυνους της Εταιρείας η υπόσχεση, ότι το νησί μας θα ενταχθεί στο νέο πρόγραμμα δρομολογίων της Blue Star -το οποίο θα ισχύει εντός του μηνός Μαΐου- και θα εκτελείται από τα νέας γενιάς πλοία της Εταιρείας.
Σχετικά με το έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας της κεντρική οδού νήσου Ψερίμου, διευκρινίζονται τα εξής:

Η σύνταξη μελετών, η διαδικασία αδειοδότησης και κατασκευής της αντιπλημμυρικής προστασίας κεντρικής οδού στη νήσο Ψερίμο, αποτελεί υποχρέωση του Δήμου Καλύμνου. Η Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, δεν έχει καμία αρμοδιότητα στο συγκεκριμένο έργο.
Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+ Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση το 1ο ΕΠΑ.Λ. ΚΑΛΥΜΝΟΥ αναχώρησε στις 22/03 για τη Πολωνία. H εκπαιδευτική επίσκεψη θα διαρκέσει απο 22/03 έως 5/04/2017. Το θέμα του προγράμματος του σχολείου μας είναι:
Στην Κάλυμνο παραβρέθηκε σήμερα ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός. Συναντήθηκε με τον δήμαρχο κ. Γιάννη Γαλουζή και συζήτησαν τα τρέχοντα προβλήματα που απασχολούν το νησί. Μετά και από συνεννοήσεις που έχουν γίνει με τα αρμόδια υπουργεία, συμφώνησαν αμέσως μετά το Πάσχα να επισκεφθούν τους υπουργούς για να δρομολογηθεί λύση στο φλέγον ζήτημα της διάθεσης απορριμμάτων. Συζητήθηκαν ακόμα ζητήματα για τους δασικούς χάρτες, το νομοσχέδιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση κ.ά. Με την παρουσία του κ.Λιμενάρχη συζητήθηκαν επίσης τα προβλήματα με τις κατασκευές στην λιμενική ζώνη, για τα οποία έχει δρομολογηθεί λύση. Ο βουλευτής παραβρέθηκε επίσης στις εκδηλώσεις για την ηρωική αντίσταση των γυναικών της Καλύμνου το 1935 κατά των κατακτητών Ιταλών (πετροπόλεμος), τονίζοντας την ανάγκη για διαρκή αντίσταση του λαού μας απέναντι σε οποιαδήποτε επιβουλή από οποιονδήποτε, όπως τη σημερινή επιτροπεία κάτω από την οποία βρισκόμαστε.
Στο πλαίσιο της Β Φάσης του Σχολικού Πρωταθλήματος Στίβου Λυκείων 2017 , που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Αγ. Κοσμά στην Αθήνα συμμετείχαν από την Κάλυμνο 2 αθλητές μας , και οι δύο του Νικηφορείου 1ου Γενικού Λυκείου Καλύμνου.
Την Εικόνα του Εν Καλύμνω Αγίου Σάββα σήκωσε στην περιφορά, ο Καλύμνιος Καθηγητής Χειρουργικής Γεώργιος Πέρρος, που τίμησε με την παρουσία του, τις εκδηλώσεις της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου, στο πλαίσιο της Εορτής του Αγίου. Με τον κ. Πέρρο, είχαν συνάντηση, η πρόεδρος Μαρία Βάλλα και ο Α΄ αντιπρόεδρος Βασίλης Μπόλκας, όπου συζητήθηκε η διοργάνωση παγκοσμίου συνεδρίου το φθινόπωρο στη Ρόδο, με τη συμμετοχή, κορυφαίων Καλυμνίων και γενικότερα Δωδεκανησίων ιατρών ανά τον κόσμο. Ήδη, για το λόγο αυτό, υπήρξε προσυνεννόηση της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου, Χρήστο Μαντά. Θα ακολουθήσουν συναντήσεις, με τον πρόεδρο της Ένωσης Καλυμνίων Αττικής, ιατρό Δημήτρη Καλικάτζαρο, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ώστε να ενταχθεί στις εκδηλώσεις για το έτος Δωδεκανήσου), το Δήμο Ρόδου, το Δήμο Καλύμνου και την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου. Πλήθος κόσμου, παρευρέθηκε στον Εσπερινό και τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Σάββα, όπου μετά το πέρας, παρακολούθησαν τις χορευτικές εκδηλώσεις των μελών της Ένωσης, δοκιμάζοντας τα γευστικά παραδοσιακά εδέσματα προσφορά, επιχειρηματιών της Ρόδου. Πιστοί στη συνάντηση προς τιμήν του Αγίου, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, οι πρώην βουλευτές Ν.Δ. Μίκα Ιατρίδη και Βασίλης Υψηλάντης ο πολιτευτής Στέφανος Δράκος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Νίκος Κωνσταντινίδης, μέλη του δ.σ. των Συλλόγων Κασιωτών, Κώων, Αστυπαλιτών, και αντιπροσωπείες τοπικών συλλόγων. Για την προθυμία προσφοράς, ντόπιων επιχειρηματιών και παραδοσιακών, μουσικών καλλιτεχνών, θα ακολουθήσει ευχαριστήριος επιστολή από την Ένωσή μας.
Eνημερώνουμε τους συμπολίτες μας, ότι ο Δήμος Καλυμνίων θα βραβεύσει τους επιτυχόντες στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2016 σε ειδική τελετή, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 18/4/2017 και ώρα 19.30 μ.μ. στην αίθουσα του ξενοδοχείου Πλάζα στο Μασούρι.
Σελίδα 1 από 63
HomeΚΑΛΥΜΝΟΣ Top of Page