ΚΑΛΥΜΝΟΣ (817)

Τελευταία νέα από την Κάλυμνο.

Στα πλαίσια των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους που πραγματοποιεί ο Δήμος Καλυμνίων σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού , ανακοινώνεται η έναρξη του προγράμματος.

“ΑΘΛΗΣΗ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ”

Την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί στο παράρτημα του Επιμελητήριο Δωδεκανήσου στη Κάλυμνο η άκρως ενδιαφέρουσα όσο και επίκαιρη ημερίδα με θέμα «Δάνεια – Τράπεζες: τρόποι προστασίας, ρύθμισης και εναλλακτικές λύσεις» και θα είναι ανοικτή για όλο το κοινό.
Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 02/12/2016 και ώρα 20:00μ.μ στο χώρο του Δημοτικού Μεγάρου θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να συναντηθούμε με όλους τους Συλλόγους, που είναι διατεθειμένοι να πάρουν μέρος στο Παζάρι που θα οργανωθεί στην πλατεία του Επαρχείου. Καλούμε λοιπόν όλους τους φορείς, σχολεία, συλλόγους να έρθουν να δηλώσουν συμμετοχή αλλά και να ακούσουμε τις απόψεις τους προκειμένου να δώσουμε και φέτος μια εορταστική νότα που μόνο χαρά θα φέρει στο νησί μας.
Συνάντηση με το νεο-εκλεγμένο Δ.Σ. του Συλλόγου γονέων του 3ου Γυμνασίου Καλύμνου, είχε σήμερα στο γραφείο του στο Δημοτικό κατάστημα, ο δήμαρχος κος Ιω. Γαλουζής, προκειμένου να συζητηθούν ζητήματα που αφορούν τη γενικότερη λειτουργία του Σχολείου και να γίνει ο απαραίτητος προγραμματισμός για την αντιμετώπισή τους.
Συνάντηση με τους σπουδαστές της Σχολής Δυτών της Καλύμνου, καθώς και τον εκπαιδευτή τους πλωτάρχη κο Άγγ. Κουφό, είχε στις 22/11/2016 στο γραφείο του στο Δημοτικό Μέγαρο, ο Δήμαρχος κος Ιωάννης Γαλουζής.
Το Φαρμακονήσι, επισκέφθηκε χθες ο Έπαρχος Καλύμνου, κ. Θεμέλαρος, στα πλαίσια υλοποίησης του έργου βελτίωσης της οδοποιίας, προϋπολογισμού 135.000 ευρώ, που υλοποιεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο νησί.
Στα πλαίσια της καταγραφής και της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δήμου Καλυμνίων, αποφασίστηκε και ο έλεγχος της κατάστασης των ακινήτων που βρίσκονται στο νομό Αττικής και ανήκουν στο Δήμο.
Την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016 έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν τρεις τακτικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Καλύμνου όπως παρακάτω:

Στις 16:30 με μοναδικά θέματα την Έγκριση Ισολογισμού και αποτελεσμάτων χρήσης οικονομικού έτους 2015 και την Έγκριση Απολογισμού οικονομικού έτους 2015

Στις 18:00 με 14 διάφορα θέματα στο πινάκιο και

Στις 20:00 με δύο μοναδικά θέματα την Έγκριση Προϋπολογισμού Δήμου Καλυμνίων οικονομικού έτους 2017 και την Έγκριση Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ.) Δήμου Καλυμνίων και ΝΠΔΔ αυτού οικονομικού έτους 2017

Να διευκρινίσουμε ότι η διαδικασία αυτή ακολουθείται, επειδή τόσο η συζήτηση για Ισολογισμό και απολογισμό ,όσο και η συζήτηση για τον προϋπολογισμό, προβλέπεται να γίνονται σε ξεχωριστές συνεδριάσεις.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι στη 2η συνεδρίαση του ΔΣ μεταξύ των 14 θεμάτων ,υπάρχουν τρία ενδιαφέροντα θέματα .

Συγκεκριμένα θα συζητηθούν:

Λήψη απόφασης σκοπιμότητας για την εκπόνηση μελέτης ανάπλασης επί του παραλιακού μετώπου (ζώνη λιμένα)

2.Λήψη απόφασης σκοπιμότητας για την ανάθεση μελέτης εκπόνησης Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου

Συζήτηση και λήψη απόφασης για την αξιοποίηση των Ιαματικών Θερμοπηγών και εξουσιοδότηση Δημάρχου όπως υπογράψει οτιδήποτε σχετικό για την σύνταξη οικονομοτεχνικής μελέτης, επενδυτικών προτάσεων, νομικής διερεύνησης και σύνταξης φακέλου διαγωνισμού

Σίγουρα τα 3 αυτά θέματα έχουν ξεχωριστό ενδιαφέρον και αποτελούν μία θετική εξέλιξη.

Η εκπόνηση μελέτης ανάπλασης επί του παραλιακού μετώπου (ζώνη λιμένα) είναι στα πλαίσια των συζητήσεων που έγιναν για την ένταξη και προσαρμογή των στεγάστρων της παραλιακής σε μία ενιαία μελέτη.

Σημαντική για την ανάπτυξη της Καλύμνου, είναι η πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να προχωρήσει στην εκπόνηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου. Εδώ να αναφερθεί ότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή του Δ.Διακομιχάλη είχε προχωρήσει το θέμα και είχε αναθέσει την εκπόνηση του ΓΠΣ, αλλά για τους δικούς της λόγους η Δημαρχία του Ι.Γαλουζή με την ανάληψη της εξουσίας «πάγωσε» τη συνέχιση της.

Και φυσικά το θέμα αξιοποίησης των Θερμοπηγών αποτελεί ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο για το νησί.

πηγή: kalymnos-news.gr

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 13/11/2016 οι εργασίες του ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο από 12-13 Νοέμβρη. Το θέμα του Συνεδρίου ήταν «Η τοπική αυτοδιοίκηση του Νοτίου Αιγαίου στο σταυροδρόμι 3 ηπείρων και στην αφετηρία της νέας εποχής».

Σελίδα 1 από 59
HomeΚΑΛΥΜΝΟΣ Top of Page