ΚΑΛΥΜΝΟΣ (1721)

Τελευταία νέα από την Κάλυμνο.

Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών κ. Γιάννης Δημαράς και το Π. Άρμα Πολιτών συμπαραστέκονται και συνηγορούν στην απονομή βραβείου Νόμπελ Ειρήνης στους ήρωες του Αιγαίου.
Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, με αφορμή την συμπλήρωση 20 χρόνων από την κρίση των Ιμίων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Συγκλονίζει η πρώτη συνέντευξη του 21χρονου γιου του ήρωα Χριστόδουλου Καραθανάση, κυβερνήτη του ελικοπτέρου που κατέπεσε το βράδυ των Ιμίων.

Τα συνταρακτικά λόγια για τον πατέρα του και την ιατροδικαστική εξέταση. Τι απαντά σε όσους επιχείρησαν να καπηλευθούν τη μνήμη του. Το μήνυμα που στέλνει στην πολιτεία.
γιατί σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κω με ποινή φυλάκισης 8 μηνών και χρηματική ποινή 300 ευρώ για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.
Αναγνωρίστηκε από οικείο της, σορός γυναίκας, εικοσιτριών (23) ετών, η οποία είχε ανασυρθεί από την επιχείρηση διάσωσης στην Καλόλιμνο. Επίσης, σύμφωνα με μαρτυρία του ανωτέρω, αγνοούνται δύο (02) ακόμη άτομα, ένας (01) άνδρας και ένα (01) ανήλικο παιδί, γεγονός το οποίο συνεπάγεται ότι ο συνολικός αριθμός των αγνοουμένων ανέρχεται σε δέκα (10) άτομα.
Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες εργαζομένους , τους χιλιάδες αγρότες , τους επιστήμονες , τους επαγγελματίες , την νεολαία , τους σπουδαστές - φοιτητές , που αυτή την περίοδο βρίσκονται στον δρόμο και αντιπαλεύουν την αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Η Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών – Πειραιώς έκοψε την Πίτα της, το Σάββατο 23/1, στο φιλόξενο χώρο του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων στην Αθήνα.
Προς υποβοήθηση των ερευνών που συνεχίζονται στο δουλεμπορικό ξύλινο ιστιοφόρο σκάφος που βυθίστηκε χθες πρωϊνές ώρες Παρασκευής 22 Ιανουαρίου 2016 ΒΑ ν Καλόλιμνου, πενταμελές (05) κλιμάκιο της Ομάδας Ειδικών Καταδύσεων της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Α/Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ., με εντολή του Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., έχει ήδη φτάσει στην Κάλυμνο με ελικόπτερο που διετέθη από το ΓΕΕΘΑ και έχει μεταβεί στο σημείο του ναυαγίου προκειμένου να συνδράμει στις προσπάθειες εντοπισμού περαιτέρω αγνοουμένων.
«Για ακόμη μία φορά προχθές βράδυ τα αδίστακτα δουλεμπορικά κυκλώματα στοίβαξαν στα τουρκικά παράλια σε εντελώς επισφαλή και αναξιόπλοα σκάφη δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες και οδήγησαν στον άδικο χαμό αθώους συνανθρώπους μας, ακόμη και μικρά παιδιά.» Με τη φράση αυτή το γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος ξεκινά την ενημέρωση μέσω ανακοίνωσης για τα ναυάγια.
Σελίδα 1 από 123
HomeΚΑΛΥΜΝΟΣ Top of Page