ΚΑΛΥΜΝΟΣ (1352)

Τελευταία νέα από την Κάλυμνο.

Την Εταιρία Πετρελαίων ARGO ΑΕ Το Κατάστημα Αναρριχητικών ειδών WILD SPORT της Σοφίας Λαγούδη, Το Αρχιτεκτονικό Γραφείο Καλλιόπης & Θεμελίνας Γερακιού, Το Κατάστημα Vitae Value Καλλιόπης Πατέλλη, Το Κατάστημα BENTETA Την εταιρεία BLUE STAR FERRIES Τον Μελισσοκόμο κ. Γιάννη Γαβαλά Την Αλυσίδα Καταστημάτων ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ
Το ΕΕΕΕΚ Καλύμνου διοργανώνει Πασχαλινό BAZAAR στην πλατεία της Καλύμνου. Σας αποστέλλουμε την πρόσκληση σε συνημμένο έγγραφο.
Στις 20 Μαρτίου 2015, Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας, που για φέτος είχε τίτλο “Μια ζωή χαμόγελο”, κατόπιν πρωτοβουλίας του Οδοντιατρικού Συλλόγου του νομού μας και σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου και συγκεκριμένα με το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας εκδήλωση, με ομιλία, προβολή σε διαδραστικούς πίνακες και διανομή σχετικού ενημερωτικού υλικού, στους μαθητές και καθηγητές, με θέμα «Στοματική Υγιεινή, κάπνισμα και καρκίνος του στόματος».
H οικογένειά του εγκαταστάθηκε εκεί από το 1896, ακολουθώντας το παράδειγμα πολλών άλλων νησιωτών που άφησαν νησιά σαν την Κάλυμνο και πήγαν στα νησιά του Ατλαντικού και, αρχικά, επιδόθηκαν στην αλιεία σφουγγαριών. Αρκετοί από αυτούς βέβαια με τα χρόνια βρήκαν καλές ευκαιρίες και επιτυχημένες επιχειρηματικές ιδέες. Ένας από αυτούς ήταν και ο πατέρας του Γιώργου Δαμιανού, ο Νικόλας. Το 1945 έστησε το μεσιτικό γραφείο Damianos Realty, διαβλέποντας το τουριστικό μέλλον του μικρού νησιωτικού συμπλέγματος που πολλοί αποκαλούν μαργαριτάρια της Καραϊβικής. Κάποια στιγμή ανέλαβε τα ηνία ο γιος του, δεύτερης γενιάς Καλύμνιος, που κορύφωσε τις δραστηριότητες της εταιρείας, η οποία έχει φτάσει να χειρίζεται εξακόσιες τριάντα έξι ιδιοκτησίες.
Με απόφαση που έλαβε κατά πλειοψηφία, το Δημοτικό Συμβούλιο Καλύμνου, αποφάσισε να ενισχύσει τους άπορες δημότες του νησιού με τροφές αναγκαίες για τη διατροφή τους, προϋπολογισμού 5.000 ευρώ.
Σελίδα 1 από 97
HomeΚΑΛΥΜΝΟΣ Top of Page