ΚΑΛΥΜΝΟΣ (736)

Τελευταία νέα από την Κάλυμνο.

Εντυπωσιακή είναι, για άλλη μια φορά, η επιτυχία των παιδιών μας που διαγωνίστηκαν στις φετινές εξετάσεις και διεκδίκησαν μια θέση στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Πατρίδας μας. Η επιτυχία γίνεται ακόμα πιο σημαντική, αν αναλογιστεί κανείς το δύσκολο και ανταγωνιστικό εκπαιδευτικό περιβάλλον καθώς και τις επικρατούσες κοινωνικές δομές των ημερών μας.
Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα στο Δήμαρχο Καλυμνίων κο Ιωάννη Γαλουζή, ο συμπατριώτης μας Δήμαρχος του Τάρπον Σπριγκς της Φλόριδα, κος Χρυσόστομος Αλαχούζος.
Συναντήθηκε τη Δευτέρα 22.08.2016 ο Δήμαρχος Καλυμνίων Ιωάννης Γαλουζής με τα μέλη της Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου (Ο.Ε.Θ.Α). Στη συνάντηση συζητήθηκε η πορεία των εργασιών που υλοποιούνται την περίοδο αυτή στους χώρους που θα πραγματοποιηθεί η φετινή συνάντηση ερασιτεχνικών θιάσων Αιγαίου. Τα μέλη της Ο.Ε.Θ.Α εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίηση τους για την πρόοδο των εργασιών και ευχαρίστησαν το Δήμαρχο για το υψηλό επίπεδο συνεργασίας που υπάρχει ανάμεσα στο Δήμο Καλυμνίων και στην Ομοσπονδία. Στη συνάντηση συμμετείχαν πέραν του Δημάρχου ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Ζαΐρης Κώστας και ο πρόεδρος της επιτροπής πολιτισμού Διαμαντής Ιωάννης .
Δικαιώνει τους κατοίκους της Καλύμνου η Κομισιόν με Απάντηση που εξέδωσε στις 18 Αυγούστου η Επίτροπος κ. Bulc στην Γραπτή Ερώτηση που είχε καταθέσει στις 28 Μαΐου στην Ευρωβουλή ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς σχετικά με την υποχρέωση παροχής δημόσιας υπηρεσίας στον απομακρυσμένο Αερολιμένα της νήσου Καλύμνου.
Για τους fan των θετικών επιστημών το καλοκαιράκι τελειώνει με μία έκπληξη. Στις 27-30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016 θα πραγματοποιηθεί στην Κάλυμνο ακόμα ένα θερινό σχολείο Φυσικής. Αρκετοί ενδιαφέροντες ομιλητές θα πάρουν μέρος. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Ενημέρωση Λιμεναρχείου Καλύμνου με θέμα: «Κολυμβητικός Διάπλους Ρίνας-Βαθύ»
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας εκφράζει σε μήνυμά του τα θερμά του συλλυπητήρια για το θάνατο του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ραμπαβίλα.
Το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Επαρχίας Καλύμνου θέλει να εκφράσει στην οικογένεια της Ιατρού Μαύρου Μαρίας του Πέτρου τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια ενός νέου ανθρώπου που έφυγε πρόωρα από κοντά μας. Η Μαρία με αξιοπρέπεια και θάρρος αντιμετώπισε τη μακροχρόνια ασθένεια της. Θα σε θυμόμαστε για πάντα και σου ευχόμαστε καλό παράδεισο.
Πραγματοποιήθηκε σήμερα 18/8/2016 στην αίθουσα συσκέψεων του Δήμου Καλυμνίων, συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Καλυμνίων με τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Πολιτικής Πρωτογενή Τομέα κο Φιλήμονα Ζανεττίδη, για θέματα αρμοδιότητάς του.
Όπως γνωρίζετε κατά το τρέχον έτος διανύσαμε μεγάλο χρονικό διάστημα ανομβρίας με άμεση συνέπεια την πτώση της στάθμης των γεωτρήσεων μας. Σας ενημερώνουμε ότι το φαινόμενο αυτό έχει άμεση συνέπεια στην παροχή ικανοποιητικής ποσότητας και ποιότητας νερού. Όπως είναι αντιληπτό, είναι επιβεβλημένη η λήψη μέτρων από τους πολίτες που είναι καταναλωτές του δημοσίου αυτού αγαθού συμμορφούμενοι , όσο είναι εφικτό , στις παρακάτω υποδείξεις μας.
Σελίδα 1 από 53
HomeΚΑΛΥΜΝΟΣ Top of Page