ΚΑΛΥΜΝΟΣ (859)

Τελευταία νέα από την Κάλυμνο.

Με την ευκαιρία της επιτυχίας που πραγματοποίησε η συμπατριώτισσα μας, πρωταθλήτρια του Συλλόγου «ΕΝΩΣΗ ΚΑΖΩΝΗΣ – ΚΑΛΥΜΝΟΣ 2000» στην σφαιροβολία Μαρία Μαγκούλια, στο Πανελλήνιο Χειμερινό Κύπελλο Ρίψεων, που έγινε στην Θεσσαλονίκη το Σάββατο 18/03/201, ο Δήμαρχος Καλυμνίων κος Ιωάννης Γαλουζής, επιθυμεί να εκφράσει εκ μέρους του συνόλου της δημοτικής αρχής, τα ειλικρινή και θερμά του συγχαρητήρια.
Το Σάββατο 18/03/2017 , στο Πανελλήνιο Χειμερινό Κύπελλο Ρίψεων που έγινε στην Θεσσαλονίκη , η πρωταθλήτριά μας στην σφαιροβολία , Μαρία Μαγκούλια ξεκίνησε την φετινή αγωνιστική της χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Με βολή στα 16,03 μέτρα κατέκτησε την 1η θέση και πήρε το Κύπελλο Ελλάδας , ενώ συγχρόνως κατέλαβε με την βολή αυτή την 2η θέση παγκοσμίως για το 2017.
Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συναντηθεί και στην Αθήνα, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η Πρόεδρος της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου «Ο Εν Καλύμνω Άγιος Σάββας», με το δήμαρχο Γιάννη Γαλουζή, προκειμένου να του παραδώσουν τιμητική πλακέτα και πάπυρο, με τον οποίο, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του δ.σ. (την πρώτη για το 2017), ανακηρύσσεται Επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης.
Σας προσκαλούμε στην παράσταση του 2ου ΓΕΛ Καλύμνου «Γάμος a la … πλάγια », μια κωμωδία καταστάσεων αντιρατσιστικού περιεχομένου, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου ΓΕΛ, στις 11 ,12 ,18 & 19/3/2017 και ώρα 20:00. Τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν για οικονομική ενίσχυση της περιβαλλοντικής εκδρομής της Β` λυκείου.
Συνεχίστηκαν μέχρι και σήμερα, Παρασκευή, οι επισκέψεις του Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα κ. Φιλήμονα Ζαννετίδη σε νησιά της Επαρχίας Καλύμνου, για σειρά ενημερωτικών επαφών με τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών φορέων των νησιών, για θέματα αρμοδιότητάς του, μαζί τον Γενικό Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννη Πουλή και τον Έπαρχο Καλύμνου κ. Γιάννη Θεμέλαρο.
Στην Κάλυμνο βρίσκεται ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης, για σειρά ενημερωτικών επαφών με τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών φορέων του νησιού, για θέματα αρμοδιότητάς του.
Το 2ο Γυμνάσιο Καλύμνου με χαρά ανακοινώνει ότι η πολιτιστική σύμπραξή του με το 2ο ΓΕΛ Καλύμνου απέδωσε ήδη τους πρώτους καρπούς. Ομάδα μαθητών από τα δύο σχολεία, με το συντονισμό των καθηγητών/-τριών Χαράς Κουτσουμπού και Κων/νου Μαγκλή, Διευθύντριας και καθηγητή στο 2ο Γυμνάσιο αντίστοιχα, επιλέχθηκε, ανάμεσα σε 27 σχολεία συνολικά, να μετάσχει με την τραγωδία Ευριπίδου Άλκηστις στο 6o Διεθνές Φεστιβάλ Μεσσήνης, το οποίο θα διεξαχθεί στα τέλη Μαρτίου έως αρχές 6 Απριλίου.
ΣΤΗ ΡΟΔΟ: Άνθρωποι των Γραμμάτων, της Τέχνης, του Πολιτισμού, της Εκκλησίας, παράγοντες του τόπου μας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, παραβρέθηκαν στη διημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αγίου Γεωργίου Άνω, στο πλαίσιο του Φιλολογικού Μνημοσύνου του Μιχάλη Σκανδαλίδη, με την παρουσία της οικογένειάς του.
Το βράδυ της Κυριακής, 19 τρέχοντος, το Αναγνωστήριο έκοψε τη βασιλόπιτά του. Την ευλόγησε ο Μητροπολίτης μας κι έδωσε τις ευχές του για τη νέα χρονιά στη διοίκηση και στα μέλη του ιδρύματος.
Σελίδα 1 από 62
HomeΚΑΛΥΜΝΟΣ Top of Page