ΚΑΛΥΜΝΟΣ (793)

Τελευταία νέα από την Κάλυμνο.

Στα πλαίσια αυτής της φιλοσοφίαςο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ σε συνεργασία με τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΚΑΙ ΔΩΡΗΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΩΜΑΤΟΣ «Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ» προσκαλούν στον τόπο μας, τον Επίτιμο Συνδημότη μας κ. Γεώργιο Ζωγράφο, Καθηγητή Χειρουργικής, Αναπληρωτή Πρύτανη Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντή Α΄Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών Γ.Ν.Α. ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ και τους εκλεκτούς συνεργάτες του.
Ταμείο ασθενών, "Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΙΟΥ" ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 ΚΑΙ ΩΡΑ 19.00, ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟΝ "ΟΜΙΛΟ", Η ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΣΘΕΝΩΝ " Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΙΟΥ", ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ. ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 10 ΕΥΡΩ ΜΕ ΦΑΓΗΤΟ, ΠΟΤΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΙΔΩΝΑΚΙΑ. ΘΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ, ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΤΕ ΤΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ. ΕΚ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ν. Αιγαίου κος Κάλλιστος Διακογεωργίου εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Ν.Αιγαίου κο Γιώργο Χατζημάρκο, παρευρέθηκε στο ετήσιο Φεστιβάλ Αναρρίχησης στην Κάλυμνο, 7-9 Οκτωβρίου 2016. Το φεστιβάλ θεσπίστηκε από το 2000 και γίνεται πόλος έλξης χιλιάδων αναρριχητών από όλο τον κόσμο, ενώ οι συμμετέχοντες στους αγώνες υπολογίζονται σε 700. Ο δε μαραθώνιος αναρρίχησης είναι από μόνος του ένα ιδιαίτερο θέαμα. Η Κάλυμνος αποτελεί τον πρώτο παγκόσμιο προορισμό για αναρριχητικές διακοπές. Οι υποδομές για το άθλημα παρέχουν ασφάλεια στους αναρριχητές καθώς οι διαδρομές αναρρίχησης και η ποιότητα των βράχων είναι μελετημένες και παρουσιάζουν μια κλιμάκωση σε βαθμούς δυσκολίας, γεγονός που έλκει το ενδιαφέρον των αθλητών.
Άνοιξε η αυλαία του φετινού 10ου Αναρριχητικού Φεστιβάλ που πραγματοποιείται στην Κάλυμνο το τριήμερο 7-9 Οκτωβρίου, με την τελετή έναρξης που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή.

Παρακαλούνται οι συμπολίτες μας ,οι οποίοι παρακολούθησαν προγράμματα του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Καλυμνίων κατά τις περιόδους Απρίλιο- Μάιο /2015 και Μάρτιο -Ιούνιο /2016 να προσέρχονται στο γραφείο του Δημάρχου (κα Τρικοίλη Αγγελική) από Δευτέρα 10/10/2016 για να παραλάβουν τις βεβαιώσεις παρακολούθησης
Η Κάλυμνος, το νησί των σφουγγαράδων, τα τελευταία είκοσι χρόνια έχει κάνει θεαματικά βήματα ανάπτυξης στον εναλλακτικό τουρισμό. Δεν είναι τυχαίο βέβαια ότι το νησί μας σήμερα αναγνωρίζεται διεθνώς ως ο επίγειος αναρριχητικός παράδεισος. Η μακρινή και δύσκολη πορεία προς την καταξίωση είχε ως μοναδικό θεσμικό στυλοβάτη τον δήμο μας ο οποίος σήμερα μπορεί να υπερηφανεύεται για το επίτευγμα του.
Το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής ενημερώνει την ναυτιλιακή κοινότητα ότι δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (τ. Β΄ 3130/29-09-2016), η Υπουργική Απόφαση για τη δημιουργία του Ειδικού τμήματος Ηλεκτρολόγων Ε.Ν. στο οποίο θα φοιτούν κάτοχοι πτυχίου Ηλεκτρολόγου Μηχανικού ως ισχύει κάθε φορά από την κείμενη νομοθεσία ή Μηχανικού Αυτοματισμού ή Ηλεκτρονικού ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης (Πανεπιστημιακού ή τεχνολογικού τομέα) και κάτοχοι απολυτηρίου Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) και ΙΕΚ συγκεκριμένων ειδικοτήτων, όπως αυτές καθορίζονται κάθε φορά στο Π.Δ. 141/2014 (Α΄ 232) όπως ισχύει, προκειμένου να κατοχυρώσουν δικαίωμα υποψηφίου για απόκτηση αποδεικτικού ναυτικής ικανότητας Ηλεκτρολόγου Ε.Ν. μετά την εκτέλεση της προβλεπόμενης θαλάσσιας υπηρεσίας.
Άρχισε σήμερα η υλοποίηση των εργασιών στο πλαίσιο του έργου με τίτλο «Καταγραφή και μελέτες αναστροφής των φαινομένων διάβρωσης σε τουριστικές παραλίες νησιών του Αιγαίου», στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος μας.
Χθες Παρασκευή 30-09-2016 το πρωί, συνελήφθη στην Κάλυμνο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καλυμνίων, 39χρονος για εμπρησμό σε κατοικία συγγενικού του προσώπου, στην περιοχή του Αγίου Θεολόγου.

Συνάντηση εργασίας είχε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος κος Ιωάννης Γαλουζής με τον Αντιπεριφερειάρχη Βιομηχανίας Ενέργειας και Φυσικών Πόρων κο Γιάννη Φλεβάρη, ο οποίος συνοδευόταν από τον Έπαρχο της Περιφ. Ενότητας Καλύμνου κο Ιωάννη Θεμέλαρο, ενώ παρόντες ήταν επίσης ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας κος Μ. Ρήγας και ο Υπεύθυνος Τουρισμού κος Ν. Φρατζής.
Σελίδα 1 από 57
HomeΚΑΛΥΜΝΟΣ Top of Page