ΚΑΛΥΜΝΟΣ (620)

Τελευταία νέα από την Κάλυμνο.

Μεγάλο Σάββατο 2016 Ο Δήμαρχος Καλυμνίων, κος Ιωάννης Γαλουζής, μαζί με τον Έπαρχο της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου, κο Ιωάννη Θεμέλαρο, παραβρέθηκε στην έπαρση της σημαίας, έξω από το Επαρχείο Καλύμνου. ​ ​​ ​Έπειτα, στην Καλόλιμνο, μαζί με τη θρησκευτική και στρατιωτική ηγεσία και φυσικά τους φαντάρους μας έλαβε τη Θεία Κοινωνία, τσούγκρισε αβγά και αντάλλαξε Πασχαλινές ευχές!
Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας το ετήσιο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του αειμνήστου ιδρυτή του Νικηφορείου Γυμνασίου Αρχιμ. ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΖΕΡΒΟΥ που θα τελεστεί την Τετάρτη 11 Μαΐου 2016 και ώρα 8.30 πμ στο παρεκκλήσι της Αγίας Μαρίνας
Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας, ότι έχουν ήδη από σήμερα ξεκινήσει στην περιοχή της Αναστάσεως οι ασφαλτοστρώσεις, τις οποίες θα πραγματοποιήσει ο Δήμος μας και σε άλλες περιοχές του νησιού μας. Παρακαλούμε λοιπόν για την κατανόηση των συμπατριωτών μας καθώς και τη διευκόλυνση των συνεργείων, όπου και όποτε αυτό χρειάζεται, με απομάκρυνση τυχόν παρκαρισμένων αυτοκινήτων από τους δρόμους, οι οποίοι πρόκειται να ασφαλτοστρωθούν.
Η εκκλησιαστική επιτροπή του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Πανόρμου διοργανώνει πανηγύρι με πλούσια παραδοσιακή μουσική, χορό και φαγητό, την Πέμπτη 5 Μάιου 2016 και ώρα 7:00΄μ.μ. Σας περιμένουμε.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
Μία ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συνάντηση είχε ο Δήμαρχος Καλυμνίων, κος Ιωάννης Γαλουζής, τη Μεγάλη Παρασκευή 29-4-2016 στο Δημοτικό Μέγαρο, με μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Ενώσεων Καλυμνίων Αττικής και Ρόδου.
Κάθε Μεγάλη Πέμπτη νύχτα, όταν τελειώσει η ακολουθία με τα δώδεκα Ευαγγέλια, εδώ στο νησί μας, αντί να αδειάσουν οι εκκλησιές από τον κόσμο, γεμίζουν πιο πολύ. Λίγοι είναι κείνοι που φεύγουν οριστικά. Oι περισσότεροι ξαναγυρίζουν, είτε για να ξαγρυπνήσουν στην εκκλησιά της ενορίας τους, είτε για να πάρουν βόλτα όσο μπορούν περισσότερες εκκλησιές να προσκυνήσουν, να σταθούν λίγη ώρα και να φύγουν. Υπερτερούν οι γυναίκες, νεαρές κοπέλες, μα και κάθε ηλικίας. Δική τους είναι η βραδιά απόψε.
Με τον Πρόεδρο κ. Δημήτρη Καλικάτζαρο και τα μέλη του δ.σ. της Ένωσης Καλυμνίων Αττικής «Άγιος Νικόλαος» συναντήθηκε η Πρόεδρος του προσωρινού δ.σ. της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου «Ο Εν Καλύμνω Άγιος Σάββας», Μαρία Βάλλα στο πλαίσιο κοινών δράσεων για την τουριστική αναβάθμιση της Καλύμνου, σε συνεργασία με το Δήμο του νησιού.
Η Περιφερειακή Ενότητα Καλύμνου σε συνεργασία με το ΚΕΚ Γ. Γεννηματά Α.Ε. και το Βουβάλειο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Καλύμνου διοργανώνει δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια στην ΚΑΛΥΜΝΟ με τίτλους «ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ (επείγοντα περιστατικά σε σχολεία)» και «ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (κυρίως σε χώρους εστίασης & φιλοξενίας)». Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του έργου «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ», το οποίο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου από ίδιους πόρους.
ΜΙΑ ΒΡΑΔIΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΚΕ ΚΥΡΑΝΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΤΗΣ ΕΦΡΟΣΥΝΗΣ ΤΡΟΥΜΟΥΛΙΑΡΗ.. ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΕΦΙ ΚΑΙ ΧΟΡΟ!!!
Από την Περιφερειακή Ενότητα Καλύμνου ανακοινώνεται ότι καθ΄όλη τη διάρκεια της νέας αντιπυρικής περιόδου, που διαρκεί από 1 Μαίου έως 31 Οκτωβρίου, απαγορεύεται ρητά το κάψιμο των χόρτων και κάθε άλλη επικίνδυνη για την πρόκληση πυρκαγιάς εργασία στο ύπαιθρο. Συγκεκριμένα το κάψιμο των χόρτων μπορεί να επιτραπεί μόνο μετά από άδεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σύμφωνα με τον δείκτη επικινδυνότητας και την τήρηση των απαιτούμενων μέτρων που προβλέπει η πυροσβεστική διάταξη 9Α/2005.
Σελίδα 1 από 45
HomeΚΑΛΥΜΝΟΣ Top of Page