ΚΑΛΥΜΝΟΣ (834)

Τελευταία νέα από την Κάλυμνο.

Με αφορμή τη χορήγηση αδειών αλίευσης τόνου από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης - Τμήμα Αλιείας στο νησί μας κυκλοφορούν κάποιες φήμες από ψευτοπαράγοντες του αμαρτωλού παρελθόντος, ότι αυτοί μεσολάβησαν για τη χορήγηση των αδειών αυτών.
Ενημερώνουμε τους συμπατριώτες και συμπατριώτισσές μας που τυγχάνουν δικαιούχοι των προνοιακών επιδομάτων στους Δήμους, Καλυμνίων, Λέρου, Πάτμου, Αστυπάλαιας, Λειψών & Αγαθονησίου, ότι η καταβολή των σχετικών επιδομάτων για την χρονική περίοδο Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου 2016, θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017. Η παρούσα θα αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου Καλυμνίων.
Έχουμε γίνει αποδέκτες πολλών παραπόνων ότι το ασθενοφόρο του Νοσοκομείου Καλύμνου δεν βρίσκεται σε 24ωρη λειτουργία. Οι πληροφορίες μας λένε ότι για το μήνα Ιανουάριο δεν θα βρίσκεται σε ετοιμότητα για 29 βάρδιες. Δηλαδή δεν θα δουλεύει για το 1/3 του μήνα Ιανουαρίου. Θέλουμε να μας ενημερώσετε τι ενέργειες έχετε κάνει ούτως ώστε να λύσετε άμεσα αυτό το μεγάλο πρόβλημα που μπορεί να κοστίσει εάν δε λυθεί εγκαίρως ανθρώπινες ζωές.
Τον Πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχτηκαν χθες , 12-01-2017, στο νησί της Ψερίμου ο Έπαρχος κ. Θεμέλαρος, ο Δήμαρχος Καλύμνου κ. Γαλουζής και μέλη της τοπικής οργάνωσης της Ν.Δ. από την Κάλυμνο. Ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε από τον Έπαρχο και από τον Δήμαρχο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί της Ψερίμου του οποίου το κέντρο υγείας είναι κλειστό αφού δεν υπάρχει γιατρός αλλά και για τις βασικές υποδομές που λείπουν από το νησί.. Επίσης τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα μεγαλύτερα νησιά της Π.Ε. Καλύμνου, με πρώτο το θέμα της συγκοινωνίας, της ενίσχυσης των δομών υγείας, της στελέχωσης των υπηρεσιών και το μεταναστευτικό. Ο κ. Μητσοτάκης άκουσε τα θέματα και δεσμεύτηκε να παρέμβει όσον αφορά τη λειτουργία του κέντρου υγείας της Ψερίμου ώστε οι κάτοικοι να μην μένουν χωρίς γιατρό.
Σας ανακοινώνουμε ότι ο Συνεταιρισμός μας πραγματοποιεί κοπή βασιλόπιττας το Σάββατο 14-1-2017 στις 14:00 το μεσημέρι στο εστιατόριο Μπαρμπαγιάννη. Καλούνται όλοι οι μελισσοκόμοι του νησιού να παρευρεθούν με τις οικογένειές τους. Συμμετοχή για το φαγητό: €10 ανά άτομο
Σημαντικούς λόγους, για να αισθάνεται υπερήφανη για τις δραστηριότητές της, έχει η Ένωση Καλυμνίων Ρόδου, «Ο Εν Καλύμνω Άγιος Σάββας» στο άκουσμα της δήλωσης του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή, σχετικά με την ίδρυση Ακαδημίας Πλοιάρχων και Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο.
Την Τετάρτη 4/01/2017 επισκέφθηκαν την Κάλυμνο ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ.Κουρουπλής Παναγιώτης και ο Υφυπουργός,κος Σαντορινιός Νεκτάριος, συνοδευόμενοι από τον βουλευτή Δωδεκανήσου, κ.Καματερό Ηλία, τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, κ.Ράπτη Σταμάτιο και τον Περιφερειακό Διοικητή Δωδεκανήσου του Λ.Σ ,κ.Αργυρίου Γιάννη.
Με την υπ΄ αρ. 114.6/2016 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ εγκρίθηκε η ένταξη 150 Δήμων ως δικαιούχων χρηματοδότησης, στον Άξονα Προτεραιότητας 4 «Αστική Βιώσιμη Κινητικότητα» του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ 2016», που έχει εγκριθεί με την 3352/13-7-2016 απόφαση Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας . Η χρηματοδότηση για Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) που αντιστοιχεί στο Δήμο Καλυμνίων ανέρχεται στο ποσό των 35.000,00€.
Συμπατριώτισσες & Συμπατριώτες.

Αγαπητοί Καλύμνιοι της διασποράς.

Σε λίγες ώρες ολοκληρώνει την πορεία του ένας ακόμη χρόνος .Ένας χρόνος δύσκολος τόσο για την πατρίδα μας όσο και για το νησί μας. Η οικονομική κρίση δημιούργησε ένα απαισιόδοξο περιβάλλον που ταρακούνησε τη χώρα μας και επηρέασε καθοριστικά τις ζωές μας .Έννοιες ,κατακτήσεις ,τρόποι ζωής ,τα οποία θεωρούνταν δεδομένα στο παρελθόν, κλυδωνίστηκαν δημιουργώντας ανασφάλεια και προβληματισμό για το μέλλον. Το διεθνές περιβάλλον κάθε άλλο παρά συνθήκες ασφάλειας και ηρεμίας δημιουργεί ενώ ο πόλεμος στη Συρία εξακολουθεί να μαίνεται προκαλώντας σε τακτά διαστήματα κύματα προσφύγων.
Σελίδα 1 από 60
HomeΚΑΛΥΜΝΟΣ Top of Page