ΚΑΛΥΜΝΟΣ (933)

Τελευταία νέα από την Κάλυμνο.

Υπόμνημα προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Μ. Βαρβιτσιώτη, κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας ζητώντας να υπάρξει επανασχεδιασμός των δρομολογίων από και προς την Αστυπάλαια.
Στις 20-08-2014 το βράδυ συνελήφθησαν στην Κάλυμνο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καλυμνίων δυο άνδρες υπήκοοι Συρίας για παράνομη είσοδο στη χώρα, προερχόμενοι από τα έναντι τουρκικά παράλια. Διενεργείται προανάκριση.
VIDEO

Ο βουλευτής της νέας δημοκρατίας κ Μάνος Κόνσολας μίλησε αποκλειστικά στο ΑΙΓΑΙΟ ΤV για την παρέμβαση -πρόταση που έγινε στο υπουργο εργασίας κ Βρούτση σε σχέση με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα .Όπως αναφέρει το γεγονός οτι το ΑΕΠ στο νησί της Κάλυμνου είναι υψυλό δεν αφήνει να αποτυπωθεί η πραγματική εικόνα της περιοχής. Συγκεκριμένα λοιπόν ζήτησε απ οτον υπουργό εργασίας να επιλεγεί η Κάλυμνος ως μια απο τις πόλεις της χώρας που θα καταβληθεί το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα το οποίο θα δώσει ανάσα σ αυτήν την περίοδο κρίσης.
Το Δ.Σ. της ομάδας μπάσκετ Ε.Α.ΚΑ. βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει ότι ξεκινούν από την Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014 οι εγγραφές της ομάδας μπάσκετ Ε.Α.ΚΑΛΥΜΝΟΥ για όλα τα τμήματα (αγωνιστικά και μη) για την περίοδο 2014-2015. Οι εγγραφές θα γίνονται καθημερινά από τις 18:00 έως τις 21:00μ.μ.εκτός Σάββατο-Κυριακής. Περιμένουμε όλους τους μικρούς φίλους αθλητές να προβούν άμεσα στην εγγραφή τους, διότι οι προπονήσεις αρχίζουν την 1η Σεπτεμβρίου. Υπεύθυνος προπονητής της ομάδας είναι και φέτος ο κ. Καλαϊτζίδης Χρήστος και υπεύθυνος γυμναστής ο κ. Φυλακτάκης Αναστάσιος. Καλή αθλητική χρονιά!!!
Nα επιλεγεί η Κάλυμνος ως μία από τις περιοχές όπου θα εφαρμοστεί η πιλοτική καταβολή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, ζητούν με ψήφισμά τους οι επαγγελματικοί και οι κοινωνικοί φορείς του νησιού.

Το ψήφισμα εκδόθηκε με αφορμή την πρόταση του κ. Κόνσολα, και ειδικότερα αναφέρονται σ’ αυτό τα εξής:
VIDEO

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε ο 13ος διάπλους Τελένδου-Μασουριού στο νησί της Καλύμνου καθώς οι συμμετοχές των αθλητών ξεπέρασαν τις 80 παρά την αναβολή που πήρε η διοργάνωση την προηγούμενη Κυριακή λόγω καιρικών συνθηκών. Μικροί και μεγάλοι έδωσαν ένα όμορφο αγώνα και έδωσαν ραντεβού για το επόμενο καλοκαίρι.
Με παρέμβασή του προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Βρούτση, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, ζητά να συμπεριληφθεί η Κάλυμνος στις πιλοτικές περιοχές από τις οποίες θα αρχίσει, πιλοτικά, από το Σεπτέμβριο η καταβολή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λέρου για βλάβη στο πηδάλιο του Ι/Φ ''ΣΚΟΡΠΙΟΣ'' Ν.Π. 4609 το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των νήσων Λέρου και Καλύμνου, με τρεις (03) επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.
Στης 17 Αυγούστου 2013 στο δίαυλο Τελένδου -Μασουριού, πραγματοποιήθηκε ο 13ος Κολυμβητικός Διάπλους “Τέλενδος – Μασούρι” που είχε αναβληθεί λόγω καιρικών συνθηκών την περασμένη Κυριακή. Οι συμμετοχές έφτασαν τον αριθμό των 80 κολυμβητριών και κολυμβητών, κάθε ηλικίας , Ελλήνων και διαφόρων άλλων εθνικοτήτων. Οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές και αυτό συνετέλεσε στις καλές επιδόσεις που πέτυχαν όλοι οι συμμετέχοντες. Να επισημάνουμε ότι και φέτος για 3η συνεχόμενη χρονιά η 19χρονη Φραζή Τυρίκου Ιωάννα έκανε την καλύτερη επίδοση διανύοντας την απόσταση σε χρόνο 00:14.37 (περσινός χρόνος 00:14.13) . Πολύς ο κόσμο που βρέθηκε στην παραλία του Μασουριού όπου ήταν ο τερματισμός και καταχειροκρότησε όλες τις προσπάθειες των κολυμβητών και κολυμβητριών.
Με παρέμβασή του προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Βρούτση, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, ζητά να συμπεριληφθεί η Κάλυμνος στις πιλοτικές περιοχές από τις οποίες θα αρχίσει, πιλοτικά, από το Σεπτέμβριο η καταβολή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.
Σελίδα 1 από 67
HomeΚΑΛΥΜΝΟΣ Top of Page