ΚΑΛΥΜΝΟΣ (780)

Τελευταία νέα από την Κάλυμνο.

Κανονικά εκτελούνται σήμερα Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016 τα δρομολόγια στη γραμμή Κάλυμνος– Μαστιχάρι και αντίστροφα από τα ταχύπλοα της ΑΕΝΚ.

Αθώοι κρίθηκαν χθες και με εισαγγελική πρόταση, από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, οι οχτώ κατηγορούμενοι στην υπόθεση της διαθήκης της 91χρονης Καλυμνιάς η οποία φέρεται να άφησε στους γείτονές της περιουσία ενός εκατ. ευρώ.
Λόγω έκτακτου υπηρεσιακού κωλύματος δεν είναι δυνατή η μετάβασή του κλιμακίου της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Κάλυμνο για την πραγματοποίηση της ημερίδας. Παρακαλώ δεχθείτε την ειλικρινή μου συγγνώμη για την αιφνίδια αλλαγή του προγραμματισμού.
Αυλαία στο Fighting Summer Camp, με τις επαναληπτικές μετρήσεις των 15 αθλητών Μικτών Μαχητικών Αθλημάτων, που έλαβαν μέρος. Στόχος του ήταν η βελτίωση των φυσιολογικών παραμέτρων, αερόβια και αναερόβια ικανότητα, μέγιστη και αντοχή στη δύναμη, ισχύ, ταχύτητα και πλειομετρία των αθλητών.
Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι έχουν εγκριθεί για το Δήμο της Καλύμνου 34 θέσεις στο πλαίσιο του Προγράμματος Απασχόλησης Κοινωφελούς Χαραχτήρα. Τα νέα προγράμματα είναι οχτάμηνης διάρκειας και απευθύνονται κυρίως σε μακροχρόνια ανέργους, ενώ στοχεύουν στην αντιμετώπιση της ανεργίας, την προαγωγή της κοινής ωφέλειας σε τοπικό επίπεδο μέσω της σύζευξης παραγωγικών ικανοτήτων και ανέργων καθώς και την κάλυψη κοινωνικών αναγκών.
Σας γνωριζουε ότι άρχισαν και συνεχίζονται οι εγγραφές στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας, για το το νέο σχολικό έτος 2016-2017. Οι εγγραφές θα διαρκέσουν έως και τις 30 Οκτωβρίου. Υπενθυμίζουμε ότι η φοίτηση στη Σχολή είναι εντελώς δωρεάν και ότι τα πτυχία που εκδίδει είναι πλήρως αναγνωρισμένα από το Κράτος και ισότιμα όλων των μουσικών ιδρυμάτων της χώρας. Για κάθε πληροφορία στα τηλέφωνα 22430 28121 και 22430 23000
Ο Α.Ο.Βαθύ ανακοινώνει την πρόσληψη 2 νέων προπονητών για τις ακαδημίες του συλλόγου, τους κ.κ Σαγρέ Αριστοκλή και Γιαννίτση Γιάννη, που θα πλαισιώσουν τον επικεφαλή του προπονητικού team, κ. Γιαμαίο Νικόλα. Οι εγγραφές των παιδιών στα τμήματα του εφηβικού, παιδικού και jounior θα γίνονται κάθε Τρίτη Πέμπτη και Παρασκευή, ώρες 7μ.μ - 9μ.μ, στα γραφεία του συλλόγου στο Δημοτικό Στάδιο Καλύμνου. Ευχόμαστε σε όλους καλή ποδοσφαιρική χρόνιά.
Με γοργούς ρυθμούς η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προχωρά στην υλοποίηση του δικτύου των Κέντρων Κοινότητας σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, που έχουν ως στόχο να υποστηρίξουν τους ΟΤΑ Α’ βαθμού στην εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής προστασίας των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού και στην ανάπτυξη τοπικών σημείων αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα Κοινωνικά Προγράμματα και Υπηρεσίες που υλοποιούνται ανά περιοχή. Τα Κέντρα Κοινότητας αποτελούν καινοτόμα κοινωνική δομή, βασική επιλογή και ουσιαστικό εργαλείο υλοποίησης της Περιφερειακής Στρατηγικής Κοινωνικής Ένταξης στο Νότιο Αιγαίο και κρίσιμο συστατικό της μεταρρύθμισης των συστημάτων κοινωνικής φροντίδας.
O Δήμαρχος Καλυμνίων κος Ιωάννης Γαλουζής επιθυμεί να συγχαρεί θερμά όλους τους κολυμβητές του Ναυτικού Ομίλου Καλύμνου για το ρεκόρ μεταλλίων, που απέσπασαν στο πρόσφατο πρωτάθλημα συλλόγων, το οποίο διεξήχθη στο Καρπενήσι.
Από την Περιφερειακή Ενότητα Καλύμνου ανακοινώνεται ότι ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για να ξεκινήσει τη λειτουργία της η Σχολή Δυτών Καλύμνου. Τα μαθήματα θα αρχίσουν σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 5 Οκτωβρίου 2016. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ανταποκρινόμενη σε μια πραγματική ανάγκη της περιοχής , κάλυψε και φέτος, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, τη δαπάνη για την λειτουργία της Σχολής , ύψους 25.000 ευρώ. Αξίζει να αναφερθεί, ότι για την τρέχουσα περίοδο ο αριθμός των ενδιαφερομένων σπουδαστών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και οι εγκεκριμένες θέσεις έχουν υπερκαλυφθεί. Το γεγονός αυτό δείχνει τη σημασία της για τα νησιά μας και την ανάγκη να συνεχίσει να λειτουργεί.
Σελίδα 1 από 56
HomeΚΑΛΥΜΝΟΣ Top of Page