ΚΑΛΥΜΝΟΣ (1674)

Τελευταία νέα από την Κάλυμνο.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα ξημερώματα Παρασκευής 27 Νοεβρίου στις 02.05, σε καλώδιο της ΔΕΗ στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου που στεγάζονται τα γραφεία της ΑΝΕ Καλύμνου.
Οι κατηγορούμενοι είναι στην πλειοψηφία τους Καλύμνιοι και η υπόθεση άρχισε να παίρνει το δρόμο της δικαιοσύνης πριν από τρία χρόνια με την σύλληψη καταρχήν τριών εκ των εμπλεκομένων, δύο 46χρονων – τότε- ανδρών και ενός 47χρονου.
Συνελήφθη χθες (24-11-2015) το απόγευμα στην Ψέριμο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καλυμνίων, ένας 38χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Δωδεκανήσου με την οποία είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη οχτώ (8) ετών και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ για αγορά, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.
Ενημερωτική συνάντηση με εκπροσώπους της κεντρικής και περιφερειακής διοίκησης των Ελληνικών Ταχυδρομείων, είχε χθες 23/11/2015 ο δήμαρχος κος Ιωάννης Γαλουζής, στο γραφείο του στο δημοτικό κατάστημα.
Το πρόβλημα της υποστελέχωσης και των κενών θέσεων προσωπικού στο Λιμεναρχείο Καλύμνου, αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ταυτόχρονα, αναφέρεται και στην ανάγκη ενίσχυσης του αστυνομικού τμήματος του νησιού με ηλεκτρονικό εξοπλισμό, για την ταυτοποίηση των προσφύγων και των παράνομων μεταναστών αλλά και με το αναγκαίο προσωπικό. Ο κ. Κόνσολας, σε δήλωσή του επισημαίνει:

«Το έργο της ασφάλειας σε νησιά που αποτελούν πύλη εισόδου προσφύγων και παράνομων μεταναστών είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Προσλαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι. Η Κάλυμνος είναι νησί που δέχεται μεταναστευτικές ροές.
Στις 17-11-2015 το απόγευμα συνελήφθη στη Κάλυμνο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καλυμνίων ένας 30χρονος ημεδαπός, γιατί στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας διαπιστώθηκε ότι, στις 16/17-11-2015 βραδινές ώρες αφαίρεσε δίκυκλη μοτοσικλέτα ημεδαπής και πούλησε εξοπλισμό αυτής σε 20χρονο ημεδαπό. Στη κατοχή του δράστη βρέθηκε η μοτοσικλέτα, η οποία κατασχέθηκε και αποδόθηκε στη δικαιούχο ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 20χρονου.
Ενημερώνουμε τους συμπατριώτες και συμπατριώτισσές μας που τυγχάνουν δικαιούχοι των προνοιακών επιδομάτων στους Δήμους, Καλυμνίων, Λέρου, Πάτμου, Αστυπάλαιας, Λειψών & Αγαθονησίου, ότι η καταβολή των σχετικών επιδομάτων για την χρονική περίοδο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου 2015, θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015.
Ενημερωτική συνάντηση εργασίας είχε σήμερα στο γραφείο του στο Δημοτικό κατάστημα ο Δήμαρχος κος Ιωάννης Γαλουζής με τους βουλευτές της ΝΔ κο Ιω. Πλακιωτάκη και Μάνο Κόνσολα, οι οποίοι βρέθηκαν στο νησί μας στο πλαίσιο περιοδείας, που πραγματοποιούν στην περιοχή.
Από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Δωδεκανήσου ανακοινώνεται ότι στις 7 Δεκεμβρίου 2015, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:45 π.μ. θα διενεργηθούν εξετάσεις ενηλίκων για την απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Καλύμνου (Άγιος Στέφανος, Κάλυμνος, τηλέφωνο 2243028131).
Στις 13-11-2015 το μεσημέρι συνελήφθη στη Κάλυμνο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καλύμνου μία 47χρονη ημεδαπή γιατί εκτελούσε οικοδομικές εργασίες σε ακίνητο ιδιοκτησίας της, χωρίς άδεια της αρμόδιας αρχής.
Σελίδα 1 από 120
HomeΚΑΛΥΜΝΟΣ Top of Page