Χρειάζεται μια νέα 3η Σεπτέμβρη 1843 για να πετάξει την τρόικα έξω από την Ελλάδα 12-09-2017 Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Στις 3 Σεπτέμβρη 1974, ο Ανδρέας Παπανδρέου ανήγγειλε την ίδρυση ενός νέου πολιτικού φορέα, του ΠΑΣΟΚ. Εκατό τριανταένα χρόνια, όμως, πριν από αυτό το πολιτικό γεγονός, στις 3 Σεπτέμβρη 1843, η Ελλάδα σύσσωμη στάθηκε μπροστά στο ανοιχτό βιβλίο της Μοίρας και έγραψε ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια της νεότερης πολιτικής ιστορίας της. Αυτό που έχει καθορίσει την 3η Σεπτέμβρη, δεν είναι η μεγάλη κίνηση που έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου και η ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, αλλά κυρίως η 3η Σεπτέμβρη του 1843.


Αναρωτιέται κανείς γιατί, ενώ θα έπρεπε, όλοι σήμερα, να μιλάμε για τη σημασία αυτού του κορυφαίου γεγονότος, το οποίο συμβολίζει την αντίσταση του Ελληνικού λαού στην απολυταρχία και στην τότε «μνημονιακή» πολιτική, ο κ. Τσίπρας αντιθέτως αξιοποιώντας φιλικά, προς αυτόν ΜΜΕ προωθεί επικοινωνιακά, τη σύγκριση του με τον Ανδρέα Παπανδρέου.

«Αν δεν γονάτιζε η γκαμήλα, δεν θα την φορτώνανε», λέει μια παροιμία του λαού μας και προφανώς οι «νεοταξικοί» πολιτικοί που έφεραν και διατηρούν τα μνημόνια, δεν θέλουν ο Ελληνικός λαός να θυμάται τις περήφανες μέρες και να πολυσκέφτεται ότι σήμερα η τρόικα και τα φερέφωνα της στην Ελλάδα, θέλουν τον λαό μας γονατιστό, για να συνεχίσουν να τον φορτώνουν με δήθεν χρέη και να τον απομυζούν. Η Ελλάδα το 1833, δέκα χρόνια πριν την επανάσταση της 3ης του Σεπτέμβρη 1843 είχε πάρει από τους Ρότσιλντ δάνειο 60 εκατ. γαλλικών φράγκων, με την εγγύηση των τριών «προστάτιδων» δυνάμεων, προκειμένου να ξεπληρώσει τα δάνεια της Επανάστασης του 1821.

Επειδή, λοιπόν, ο Όθωνας δεν μπορούσε να ξεπληρώσει τις δανειακές υποχρεώσεις της Ελλάδας και καθώς η χώρα μας έφτασε στα πρόθυρα της πτώχευσης, οι δυνάμεις των δανειστών και η τρόικα των «προστάτιδων» δυνάμεων επέβαλλαν «μνημόνιο» και τον ανάγκασαν να κάνει σκληρή οικονομική πολιτική με απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, περικοπές μισθών κλπ. Ο Ελληνικός λαός τότε εξεγέρθηκε κατά της τρόικας και των δανειστών και βεβαίως κατά του Όθωνα και των Βαυαρών που ασκούσαν αυταρχική διακυβέρνηση και διεκδίκησε Εθνική Ανεξαρτησία και Λαϊκή Κυριαρχία, απαιτώντας Συντακτική Συνέλευση και Σύνταγμα. «Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκαμεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης», έγραφε στα απομνημονεύματα του ο Στρατηγός Μακρυγιάννης, ήρωας του 1821 και εκ των ηγετών της Επανάστασης που διεκδίκησε και κέρδισε ένα από τα πιο δημοκρατικά Συντάγματα της εποχής, αφού ήταν ένα από τα πρώτα, στον κόσμο που καθιέρωσε την καθολική ψηφοφορία (των ανδρών), ανεξαρτήτως οικονομικού εισοδήματος.

Την 3η Σεπτέμβρη 1843 ο Λαός εκτός των άλλων, έλεγξε, πρώτον το νομισματοκοπείο και δεύτερον την Εθνική Τράπεζα η οποία τότε ήταν η Τράπεζα με το εκδοτικό δικαίωμα νομίσματος, γιατί δεν υπήρχε η Τράπεζα της Ελλάδος και ζήτησε από το Συμβούλιο της Επικράτειας να επικυρώσει την ειρηνική εξέγερσή του. Τέτοιες περήφανες και αποτελεσματικές δράσεις, όπως η Επανάσταση της 3ης Σεπτέμβρη 1843 δεν ήταν η πρώτη φορά που γίνονταν μέσα στην ιστορία του Έθνους μας, δεν ήταν και η στερνή. Είμαστε ένας λαός μαχητικός που δεν ανέχεται την ξένη εξάρτηση και μάλλον γι’ αυτό σήμερα ο κ. Τσίπρας «περί άλλων τυρβάζει» και προωθεί επικοινωνιακά τρυκ «μεταξύ πουκάμισου και ζιβάγκο». Όμως ο Ελληνικός λαός δεν ανέχεται άλλο τα επικοινωνιακά τρυκ, την υποκρισία, τα ψέματα, τις αναποτελεσματικές πολιτικές και τους δήθεν μονόδρομους που οδηγούν στην εξαθλίωση. Ο Ελληνικός λαός γνωρίζει πλέον ότι υπάρχει για την ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ.

H Ευρώπη των τοκογλύφων δανειστών θέλει να αρπάξει τα πάντα. Ο κ. Μακρόν κατέφθασε στη χώρα μας, με 30 επιχειρηματίες, προκειμένου να συμμετάσχει στην λεηλασία της Ελληνικής Δημόσιας Περιουσίας, την ώρα που η ΕΕ από το τρίτο δανειακό πακέτο μας οφείλει 24,7 δις τα οποία δεν μας δίνει και η Ελληνική Κυβέρνηση δεν τα διεκδικεί.
Διαβάστηκε 98 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

HomeΕΘΝΙΚΑ - ΔΙΕΘΝΗΧρειάζεται μια νέα 3η Σεπτέμβρη 1843 για να πετάξει την τρόικα έξω από την Ελλάδα 12-09-2017 Top of Page