Καταπέλτης ο Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή για το νέο διατροφικό σκάνδαλο με τα μολυσμένα αυγά 01-09-2017 Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τις τεράστιες ευθύνες των αρμόδιων εποπτικών αρχών για το νέο διατροφικό σκάνδαλο με τα μολυσμένα αυγά στηλίτευσε με παρέμβασή του σήμερα 31/8/2017 ενώπιον της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς.


Και αυτό γιατί ενώ τα ύποπτα δείγματα μολυσμένων αυγών είχαν ήδη ληφθεί από τις 15 Μαΐου τελικά τα μέτρα προστασίας των καταναλωτών λήφθηκαν στις 7 Αυγούστου!!!

Μάλιστα οι ευθύνες επιτείνονται μια και όπως αποκαλύφθηκε από την συζήτηση τα μολυσμένα αυγά από την Ολλανδία και το Βέλγιο κυκλοφορούν ήδη από το Σεπτέμβριο του 2016!!!

Επιπλέον από τη συζήτηση αποδείχθηκε ότι οι Ολλανδικές Αρχές γνώριζαν για τα μολυσμένα αυγά από το Νοέμβριο του 2016 κι όμως «εποίησαν τη νήσσαν». Πρόκειται για ένα τεράστιο διατροφικό σκάνδαλο είπε ο Νότης Μαριάς για το οποίο έχει ευθύνη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι Εθνικές Αρχές. Μάλιστα οι Ευρωπαίοι Υπουργοί θα συσκεφθούν τελικά για τη λήψη μέτρων στις 26 Σεπτεμβρίου!!!

Ο Νότης Μαριάς ο οποίος ήταν και ο μοναδικός Έλληνας Ευρωβουλευτής που συμμετείχε στη συζήτηση, ζήτησε να ενημερωθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αν μολυσμένα αυγά και κρέας πουλερικών έχουν εξαχθεί από Βέλγιο και Ολλανδία στην Ελλάδα για να λάβει την απάντηση μετά από δεύτερη επίμονη παρέμβασή του ότι τελικά μια ύποπτη παρτίδα υγρών αυγών είχαν εξαχθεί πρόσφατα και στην Ελλάδα!!! Και όλα αυτά εν αγνοία βέβαια των Ελλήνων καταναλωτών. Ειδικότερα η Γενική Διευθύντρια σε θέματα Υγείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έδωσε την εξής απάντηση επί λέξει: «Yes, first of all, yes Greece has received one consignment , as far as we are aware. Do we know what consignment of what it was? Egg liquid, so Greece received one consignment of egg liquid and that was very recently», και σύμφωνα με την επίσημη ελληνική διερμηνεία:

« Ναι, ναι, ναι, η Ελλάδα έλαβε μία παρτίδα από όσο γνωρίζουμε. Γνωρίζουμε ακριβώς περί τίνος επρόκειτο; Υγρό αυγό, μία παρτίδα, πολύ πρόσφατα».
Διαβάστηκε 121 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

HomeΕΘΝΙΚΑ - ΔΙΕΘΝΗΚαταπέλτης ο Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή για το νέο διατροφικό σκάνδαλο με τα μολυσμένα αυγά 01-09-2017 Top of Page