Η κυβέρνηση δεν έχει αξιολογήσει τις συνέπειες των φορολογικών επιβαρύνσεων που επέβαλλε στον τουρισμό μας τα δύο τελευταία χρόνια 12-07-2017 Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών για την αξιολόγηση των συνεπειών των φορολογικών επιβαρύνσεων που έχουν επιβληθεί στον τουρισμό τα δύο τελευταία χρόνια, κατέθεσε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Αφορμή για την κατάθεση της Επίκαιρης Ερώτησης του Τομεάρχη Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας είναι η επιβολή του φόρου διαμονής σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια από την 1-1-2018 και η πρόσφατη τοποθέτηση της Αν. Υπουργού Οικονομικών, κυρίας Παπανάτσιου, που υπεραμυνόμενη του νέου αυτού φόρου, δήλωσε ότι θα γίνει αξιολόγηση των συνεπειών της επιβολής αυτού του φόρου στον τουρισμό μας και στην ανταγωνιστικότητα των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων στο τέλος του 2018.


Ο κ. Κόνσολας παραθέτει τις φορολογικές επιβαρύνσεις που έχουν επιβληθεί στον τουρισμό μας τα δύο τελευταία χρόνια και τονίζει ότι για αυτές τις επιβαρύνσεις δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα καμία αξιολόγηση, από την πλευρά του Υπουργείου Οικονομικών, για τις συνέπειες στη μείωση της ανταγωνιστικότητας του τουρισμού μας, αλλά και των ταξιδιωτικών εισπράξεων.

Σε δήλωσή του ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας τονίζει:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιβάλλει έναν ακόμα νέο φόρο στον τουρισμό χωρίς να έχει αξιολογήσει τις συνέπειες από την επιβολή των φορολογικών επιβαρύνσεων της τελευταίας διετίας.

Δεν τους λέει τίποτα η μείωση των εσόδων από τον τουρισμό κατά 6,5 % το 2016 και κατά 878 εκ. ευρώ, εξέλιξη που συνδέεται με την υπερφορολόγηση του τουριστικού μας προϊόντος.

Για κάποιους στην Κυβέρνηση ο τουρισμός είναι παράπλευρη απώλεια προκειμένου να παραμείνουν στην εξουσία έστω και για μία ημέρα παραπάνω».
Διαβάστηκε 171 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

HomeΕΘΝΙΚΑ - ΔΙΕΘΝΗΗ κυβέρνηση δεν έχει αξιολογήσει τις συνέπειες των φορολογικών επιβαρύνσεων που επέβαλλε στον τουρισμό μας τα δύο τελευταία χρόνια 12-07-2017 Top of Page